Valaki el tudja magyarázni egy egyszerű példával mi a különbség ha rubelben vagy dollárban fizetnek az olajért?
Egymásra átválthatóak.
De mi a különbség? Persze most bármilyen példát mondhattam volna. Csak nem értem miért jobb pl az oroszoknak ha rubelt kapnak és nem dollárt.
Így a rubel, az orosz valuta fennmarad.
Mivel csak rubelben lehet fizetni a gázért, ezért minden más országnak kell majd rubel ahhoz, hogy fizethessen a gázért. Amivel megnő rá a kereslet így az értéke is.
Eddig értem de akkor Oroszország "ad el" rubelt akkor ott annyival kevesebb rubel lesz. Akkor csak azt kaphatja vissza amit már eladott és dollárt vagy eurót kapott érte. Tehát ha rubelt akar kapni akkor miért ad el rubelt amiért más valutát kap cserebe?
Próbálom józan paraszti ésszel vegiggobdolni de nem értem.
3: ha alapvető gazdasági ismereteid sincsenek, akkor így nem fogod megértni.
Fogadd el, amit írtak.
A kereslet kínálat érvényesül a valuták piacán is.
A fizetőeszköznek is van értéke, ami mozoghat.
Az alábbiakban elmagyarázzák nagyjából közérthetően hogy ez mit jelent az amerikai dollárra. Helyettesítsd be a dollárt rubelra és megtudod hogy miért lenne jó ez oroszországnak és miért nem az usa-nak.
Aztán gondolkodj el azon hogy miért önti a fegyvereket az usa ukrajnába és miért akar minél több szankciót. Persze csak azt szankciózza amire neki nincs szüksége. Esetleg nézd meg az usa palagáz árfolyamát egy évre visszamenőleg.
" de akkor Oroszország "ad el" rubelt akkor ott annyival kevesebb rubel lesz."
Te tényleg úgy képzeled el, hogy egy hatalmas bankban X mennyiségű rubel van felhalmozva? :-DDDDD Amiből osztogatnak, meg vásárolnak...???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!