Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akkor is veszitek az allampapi...

Akkor is veszitek az allampapirt,h tudjatok,hogy allamcsod eseten nem fizetik vissza soha ? Elveszik a penzetek??

Figyelt kérdés
Az allampapirra meg allami kotvenyekre nincs anyagi biztositek.

#fedezet nélkül #Magyar Allam Papir
2022. ápr. 7. 13:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
66%
esetleges államcsőd esetén a legkisebb gondod is az állampapír meg a pénzveszteség lesz...
2022. ápr. 7. 17:33
 22/24 anonim ***** válasza:
40%
Aki az allamcsodtol fel az a budos eletben nem fog befektetessel penzt keresni. Ajanlom maradj meg a gyari melonal es ne tord a fejed ilyen kerdeseken :)
2022. ápr. 7. 19:43
 23/24 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem mindenki olyan szinten kezelje a pénzügyeit, ahogy tudja, amennyire ért hozzá. Én nem értek a tőzsdéhez, részvényekhez, egyéb befektetésekhez, így nem bíznám a pénzemet egy "jött-ment" brókerre, akiről azt sem tudom ki fia borja. Pedig nem tartom magam hülyének és könnyen átverhetőnek sem, de ha már én így döntök, akkor Józsi bácsinak borsodban pláne nem kellene máshogy. Szerintem.

(Mondjuk nekem tervben van, hogy képbe helyezem magam ilyen téren a következő években.)

Így az egyszerű kisembernek maradnak olyan "befektetési" lehetőségek, amik nem feltétlenül hoznak a konyhára, de legalább nem visznek el olyan mértékben és viszonylag biztosak. (Ingatlan, állampapír pl.)

Ha államcsőd lesz, akkor tök mindegy, hogy állampapírban van a pénzem, vagy a cihába varrogatom tizedik éve, semmire nem fogok menni vele. Szóval elhiszem, hogy van jobb megoldás, de tudás híján szerintem nincs. Én bevállalom az államcsőd kockázatát a kis megtakarításommal.

2022. ápr. 8. 11:16
 24/24 A kérdező kommentje:

22-es : Muszaki Egyetemi diplomam van. Ez ugye nem penzugyi vegzettseg…

En nem hiszek a Magyar Allamban. A nyugdijbefizetesekkel is mi tortent… A szuleim is mindig ova intettek az allampapiroktol. (Muszaki Egyetemet vegzettek ok is.)

Ingatlanba fektetek.

A kerdest itteni kerdesek hozzaszolasok ihlettek.

2022. ápr. 11. 13:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!