Ha egy külföldi oldalnak megadtam a bankkártya számom és a kártya hátoldalán található 3 számjegyű kódot, azt tudják használni?
Mármint tudnak vele fizetni?
Egy rolleres hirdetésre bukkantam gondoltam próba szerencse, de nem hagytam jóvá, írtam az ügyfélszolgálatnak ők is azt írták vissza hogy nem lett hitelesitve.
Soha nem adunk meg bankkártya-adatokat!
Egy tisztességes webshop átirányít a bank biztonságos oldalára. Az kéri be az adatokat, az küld ellenőrző adatokat sms formájában, vagy applikációba, és azon tudod jóváhagyni. Ez után visszairányít a fizető oldalra, de a shop csak arról szerez tudomást, hogy sikeres volt-e a fizetés.
A 2-es véleménye mérvadó.
Olyan kereskedő cégnek, amelyik a saját szerverén tárolja kártya adataidat, a CVV kóddal együtt, sose add meg a vásárlás során semmilyen adatodat.
Még akkor is veszélyes, ha maga a kereskedő sosem élne vissza vele, de az ő szerverére viszonylag könnyen betörhetnek, és ellophatják az összes ott tárolt kártya adatot.
Akár általad ismert jó hírnévvel rendelkező bank, vagy fizetési szolgáltató (pl. UPay, Barion, PayPal,...) kártyafizetési oldalára átirányítva már nagy biztonsággal fizethetsz az onlány kereskedőtől vásárolt áruért, szolgáltatásért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!