Milyen részvényeket vegyek? Tudnátok párat mondani ami jó lehet? Valaki beszélgetni erről?
10 szazalekra vegyel kripto etfet, es tenyleg barmit ir barki barhol tartsad. Ne add el.
Nekem emgmegvannak a 2017ben vett coinjaim, persze az okosak jokor eladtak es jokor visszaszalltak... Hat en csak tartom azota is...
Tbsz szamlara random capinal megveszed, aztan mire a tbsz lejar kiderul h jo tipp volt vagy sem :)
"Most a pénzem 90% állampapírban van 6,6% kamattal"
Amit leírtál, az alapján ez a legjobb. Vagy egy részéből csipegethetsz MSCI World vagy FTSE All World követő ETF-et, úgy hogy hosszú évekig nem adod el.
Amit most csinálsz, ha ezt folytatod, garantált a bukás. Nem tudsz okosabb lenni a piacnál, ne akard megverni.
"Milyen részvényeket vegyek?"
"shortoltam a nasdaq-ot meg a Teslát."
"Összeomlást vártam erre szárnyalnak."
"2 éve igénybe vettem befektetési tanácsadót, rövidtávra mondtak részvényeket"
Ácsi.. A kérdés úgy kezdődik, hogy részvényt akarsz venni erre shortolsz egy indexet meg egy részvényt. Befektetési tanácsadók rövid távra mondtak részvényeket, holott a sikeres befektetés nem rövid távú, hanem több évig tartó folyamat. A tanácsadók pedig a pénzedért adnak tanácsot nem azért, hogy zsírosra keresd magad. Máskképpen ők is a "tuti nyerő" tippeken lovagolnának.
Szerintem első sorban döntsd el, hogy spekulatív kereskedéseket szeretnél lebonyolítani vagy hoszabb távra befektetni. A kellő munkát így sem úgy sem fogod meg úszni. Értem itt az elemzést, helyes feltételezést az adott piaci folyamatokról, stratégia tervek meg alkotását illetve betartását és a money managementet. Ha ezekből semmi sem érdekel téged akkor bátran ajánlom bármelyik részvényt aminek "jól cseng a neve", mert ilyen szerencse alapon vagy bejön vagy nem. Ellenkezőleg, neked kell tudnod azt, hogy mekkora kockázatot vagy hajlandó bevállalni részvényenként. Ettől függően kell kiválasztanod számodra megfelelően, hogy mit veszel. Gondolom a boltba sem úgy mész le, hogy mindíg az eladónak kell megmondania, hogy mit vegyél.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!