Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen részvényeket vegyek?...

Milyen részvényeket vegyek? Tudnátok párat mondani ami jó lehet? Valaki beszélgetni erről?

Figyelt kérdés
Eléggé megégettem magam, shortoltam a nasdaq-ot meg a Teslát. Összeomlást vártam erre szárnyalnak. Szerencsére minimális veszteséggel ki tudtam szállni. OTP-t is venni akartam 10 ezer körül, nem vettem, szintén esést vártam. Medve vagyok :)
2022. márc. 30. 13:31
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Bitcoin etf, es tartsd legalabb egy évig.
2022. márc. 30. 13:38
 2/8 anonim ***** válasza:
91%
Egy befektetési tanácsadó szerintem jobb tippeket tudna adni, mint itt a sok hozzá nem értő. Ezen az oldalon szerintem ha befektetésről van szó, lehet nem érdemes megfogadni azokat amiket írnak. Rengeteg részvény van és nagy a kockázat is ahhoz, hogy abba fektesd amit itt írnak. A bankodnál is szívesen segítenek, hogy mibe érdemes rakni
2022. márc. 30. 13:39
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
A kripto piac az jóval nagyobb kockázattal jár mint a részvény, szerintem nem lehet 1 lapon említeni a kettőt. A kriptonak nincs piacfelügyelete, a pénzesek szabadon tudják manipulálni kedvük szerinti irányba.
2022. márc. 30. 13:41
 4/8 A kérdező kommentje:
2 éve igénybe vettem befektetési tanácsadót, rövidtávra mondtak részvényeket, 80-90% bukóban szálltam ki. Nem bízok a "szakemberekben" már sajnos. Ha tartottam volna a részvényeket akkor is minuszban lennék, inkább kiszálltam és magamnak nézek papírokat. Most a pénzem 90% állampapírban van 6,6% kamattal
2022. márc. 30. 14:07
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

10 szazalekra vegyel kripto etfet, es tenyleg barmit ir barki barhol tartsad. Ne add el.

Nekem emgmegvannak a 2017ben vett coinjaim, persze az okosak jokor eladtak es jokor visszaszalltak... Hat en csak tartom azota is...

Tbsz szamlara random capinal megveszed, aztan mire a tbsz lejar kiderul h jo tipp volt vagy sem :)

2022. márc. 30. 14:22
 6/8 A kérdező kommentje:
van random capitalom, ott lehet venni ETF-eket is? ARK ETF-et szeretnék még de nem találom randomon
2022. márc. 30. 14:25
 7/8 anonim ***** válasza:

"Most a pénzem 90% állampapírban van 6,6% kamattal"

Amit leírtál, az alapján ez a legjobb. Vagy egy részéből csipegethetsz MSCI World vagy FTSE All World követő ETF-et, úgy hogy hosszú évekig nem adod el.

Amit most csinálsz, ha ezt folytatod, garantált a bukás. Nem tudsz okosabb lenni a piacnál, ne akard megverni.

2022. márc. 30. 15:43
 8/8 anonim ***** válasza:

"Milyen részvényeket vegyek?"

"shortoltam a nasdaq-ot meg a Teslát."

"Összeomlást vártam erre szárnyalnak."

"2 éve igénybe vettem befektetési tanácsadót, rövidtávra mondtak részvényeket"

Ácsi.. A kérdés úgy kezdődik, hogy részvényt akarsz venni erre shortolsz egy indexet meg egy részvényt. Befektetési tanácsadók rövid távra mondtak részvényeket, holott a sikeres befektetés nem rövid távú, hanem több évig tartó folyamat. A tanácsadók pedig a pénzedért adnak tanácsot nem azért, hogy zsírosra keresd magad. Máskképpen ők is a "tuti nyerő" tippeken lovagolnának.

Szerintem első sorban döntsd el, hogy spekulatív kereskedéseket szeretnél lebonyolítani vagy hoszabb távra befektetni. A kellő munkát így sem úgy sem fogod meg úszni. Értem itt az elemzést, helyes feltételezést az adott piaci folyamatokról, stratégia tervek meg alkotását illetve betartását és a money managementet. Ha ezekből semmi sem érdekel téged akkor bátran ajánlom bármelyik részvényt aminek "jól cseng a neve", mert ilyen szerencse alapon vagy bejön vagy nem. Ellenkezőleg, neked kell tudnod azt, hogy mekkora kockázatot vagy hajlandó bevállalni részvényenként. Ettől függően kell kiválasztanod számodra megfelelően, hogy mit veszel. Gondolom a boltba sem úgy mész le, hogy mindíg az eladónak kell megmondania, hogy mit vegyél.

2022. ápr. 12. 18:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!