A telekommunikációs cégek rögzítik a privát mobilhívásokat? Van lehetőség kikérni azokat? Ha igen, meddig?
Peres ügy miatt kérdezem. Döntő bizonyítékot tartalmaz.
Magam is kikérhetem, vagy nem vagyok erre jogosult?
Magánbeszélgetéseket nem rögzítenek. Vagy ha mégis, sosem fogják beismerni, mert nem tehetnék meg.
Call centeres hivatalos megkereséseket kötelesek rögzíteni, és ha jól tudom talán 2 vagy 5 évig tárolni. Pontosan nem emlékszem az évszámra sajnos. A beszélgetés alatt mindig elmondják, hogy a hívást rögzítik és általában az azonosítót is bemondják, ami alapján visszakereshető. De jobb helyeken egy dátum alapján is visszakeresik, ha szükséges.
1. Gondolom Snowden-rol se hallottál...
Kerdezo: Nagyon meglepodnek ha nem lenne rogzitve, ha nem naluk akkor a nemzetbiztonsagnal siman rogzitve van. Amerikaban mar a 70es evektoo mindent rogzitettek. Meg ha csak 20 ev lemaradassal godnolkodunk akkor is mar a 90es evekben itt is siman rogzitettek mindent. Az hogy kiadjak-e kerdeses.
Ahogy fentebb írták, tudnak rögzíteni bármilyen hívást, ezt meg is teszik, ha bármilyen rendőrségi, állambiztonsági, büntetőjogi eljárásból eredő stb. felkérést kapnak.
VISZONT akkor is csak onnantól, hogy ezt bekapcsolják, alapjáraton a normál hívásforgalmat nem rögzítik. (nem is lehetne, kezelhetetlen adatmennyiség lenne)
Amiket fentebb írnak, hogy nemzetbiztonság meg társaik, ott is az előzi meg, hogy valamiért valaki a szerveknek a látókörébe kerül és ilyenkor onnantól, ha szükséges rögzítenek. Nem úgy megy a dolog, hogy minden állampolgárnak eltárolják minden beszélgetését.
Csak a hívószámokat rögzítik a szolgáltatók, akikkel létre is jött a kapcsolat. ( nem fogadott hívásokat nem tartják nyilván. ) A beszélgetéseket nem rögzítik, nincs az a tárhely a "felhőben" sem, amennyi szükséges lenne ehhez ésszerű költségek mellett.
Csak bírósági előzetes jóváhagyással rögzítheti a szolgáltató a beszélgetést. Ekkor meg is teszi.
A havi számlázási időszak után kikérheted ingyen a listát, ami a két hívószám között létrejött hangszolgáltatásokat, SMS-eket dokumentálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!