Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen lehetőségem van, hogy...

Milyen lehetőségem van, hogy ne vonjon le az OTP, mikor bwin-ről akarok kivenni?

Figyelt kérdés
2022. márc. 21. 12:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Mit von le? Mennyit? Ha utálás jön be, abból nincs levonás, nem tudom, milyen levonásra gondolsz.
2022. márc. 21. 13:26
 2/16 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs, hogy mit von le, a beérkezett összeg kisebb, mint amit elindítottam. Vagy az euróról való átváltás miatt, vagy pusztán a külföldről utalás miatt. Ha valaki ezt is megválaszolja, annak is örülnék.

És mikor befizettem, akkor is többet vont le, mint amennyit befizettem. Sima kártyás fizetést alkalmaztam bwin-en, és kb. 2 százalékkal többet vont le a számlámról, mint amennyit beírtam befizetendő összegnek.

2022. márc. 21. 13:33
 3/16 anonim ***** válasza:
Ha euróban jön a pénz, azt az OTP deviza vételi árfolyamon átváltja forintra és úgy írja jóvá. Az OTP biztosan nem von le érte pénzt.
2022. márc. 21. 14:02
 4/16 A kérdező kommentje:
És ezt mivel lehet kiküszöbölni? Devizaszámla nyitásával megoldható?
2022. márc. 21. 14:20
 5/16 anonim válasza:

Meglehetősen furcsa elképzelésed van a levonás szó jelentéséről. Akkor ezek szerint az OTP soha semmiért nem von le, csupán alkalmazza az üzletszabályzatban leírtakat?

2022. márc. 21. 14:46
 6/16 anonim ***** válasza:
Igen, akkor Euróban íródik jóvá. Viszont a devizaszámláról ha le akarod utalni a forintszámlára, annak is díja van, bár asszem olyankor a középárfolyammal számolnak.
2022. márc. 21. 14:50
 7/16 anonim ***** válasza:
#5: A devizában érkezett összegből nem von le. Átváltja forintra deviza vételi árfolyamon. Hogy nem annyi az árfolyam, mint amit te elképzelsz? Attól még ez nem levonás, hanem deviza konverzió.
2022. márc. 21. 14:52
 8/16 anonim válasza:

"Hogy nem annyi az árfolyam, mint amit te elképzelsz?"

Nem is annyi az árfolyam, amennyit az OTP elképzel. Az OTP vételi árfolyama pusztán egy ugyanolyan kitalált szám, mint pl. egy belföldi utalás díja.

2022. márc. 21. 15:08
 9/16 anonim ***** válasza:

De az akkor sem "levonás". Levonás az lenne, ha mondjuk ezen felül még x forint konverziós díjat számolnának fel.

Valamilyen árfolyamon muszáj átváltaniuk. Onnantól meg bármire rá lehet fogni, hogy "levonás, mert nem xy árfolyamon számoltak"

2022. márc. 21. 15:26
 10/16 anonim válasza:

"Levonás az lenne, ha mondjuk ezen felül még x forint konverziós díjat számolnának fel."

Ez pusztán játék a szavakkal. Van konverziós díj, mely 1 eurónál annyi, amennyi a valódi árfolyam és az OTP vételi árfolyama közti különbség. Nem lesz ez attól kevésbé konverziós díj, hogy elnevezik vételi árfolyamnak.

2022. márc. 21. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!