Eladtam egy cipőt jófogáson, amit vissza szeretnének adni. Ti mit tennétek?
Nincs visszavételi kötelezettseged.
Ez a vevő kockázata, ha próba nélkül vette. Használtruha boltok se vesznek vissza semmit...
Nekem a vevőm próbálkozott be. Használt, de szuper állapotban lévő autómat vette meg 460 ezerért. (600 felett mennek a használtauton a hasonlók) és próbálta visszaadni.
Mondtam neki hogy haver ez vicc ugye? Add el. Először elkezdte hirdetni, de mostmár látom, hogy ő maga használja az autót. Én sem értem az ilyen embereket.
Ne vedd vissza!
Én visszavenném.
Az adásvételnek az a célja, hogy mindkét fél elégedett legyen, te úgy érezd, hogy jobban megéri neked a pénz, mint a cipő, a vevő meg a cipőnek örül jobban, mint a pénznek. Itt nem ez a helyzet, mert a vevő nem elégedett, én úgy érezném, hogy nem volt korrekt az üzlet (még egyszer: ez az én érzésem, neked jogodban áll másként érezni ezáltal).
A törvény nem kötelez rá amennyiben nem hibás teljesítés állt fenn.
"Ha az eladó fél magánszemély, a tőle vásárolt sem új, sem használt termékekre nem vonatkozik a 14 napos elállási jog, ugyanakkor a Polgári Törvénykönyvben meghatározott feltételekkel hibás teljesítés esetében ekkor is lehetőség van az elállásra. Ilyen esetben a vevő az eladóhoz intézett jognyilatkozattal a vevő megszüntetheti a termék adásvétele kapcsán létrejött szerződést."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!