Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Eladtam egy cipőt jófogáson,...

Eladtam egy cipőt jófogáson, amit vissza szeretnének adni. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Eladtam egy cipőt jófogáson, minden fel volt tüntetve (méret, képek minden szögből). Leegyszerűsítve a történet: a hölgy aki megvette, egy óra múlva hívott, hogy az egyik cipő kényelmetlen neki a lábujj résznél, nem venném-e vissza. Mondtam neki, hogy nem, mert 1, egyrészt már hazavitte (akármit csinálhatott vele), 2, ez szerintem nem ok arra, hogy visszavegyem. Nagyon leegyszerűsítve a vége az lett, hogy elküldött melegebb helyekre és végül nem vettem vissza. Annyira felrántottam magam a dolgon, hogy utána olvastam, és az ilyen platformokon, jogilag nem kell visszavenni. (Boltokban, online van elállási jog) Ti hogyan reagáltatok volna a helyemben?

2022. márc. 29. 21:38
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
Biztos nem venném vissza. Ki a franc vásárol jófogáson cipőt úgy, hogy utána ha méretbe nem jó, akkor visszaküldi?
2022. márc. 29. 21:46
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Semmiképp. Ha nem jó neki, hirdesse meg és adja el.
2022. márc. 29. 21:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs visszavételi kötelezettseged.

Ez a vevő kockázata, ha próba nélkül vette. Használtruha boltok se vesznek vissza semmit...

2022. márc. 29. 21:51
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell visszavedd
2022. márc. 29. 21:54
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

Nekem a vevőm próbálkozott be. Használt, de szuper állapotban lévő autómat vette meg 460 ezerért. (600 felett mennek a használtauton a hasonlók) és próbálta visszaadni.

Mondtam neki hogy haver ez vicc ugye? Add el. Először elkezdte hirdetni, de mostmár látom, hogy ő maga használja az autót. Én sem értem az ilyen embereket.

Ne vedd vissza!

2022. márc. 29. 23:07
 6/10 anonim ***** válasza:
12%

Én visszavenném.

Az adásvételnek az a célja, hogy mindkét fél elégedett legyen, te úgy érezd, hogy jobban megéri neked a pénz, mint a cipő, a vevő meg a cipőnek örül jobban, mint a pénznek. Itt nem ez a helyzet, mert a vevő nem elégedett, én úgy érezném, hogy nem volt korrekt az üzlet (még egyszer: ez az én érzésem, neked jogodban áll másként érezni ezáltal).

A törvény nem kötelez rá amennyiben nem hibás teljesítés állt fenn.

"Ha az eladó fél magánszemély, a tőle vásárolt sem új, sem használt termékekre nem vonatkozik a 14 napos elállási jog, ugyanakkor a Polgári Törvénykönyvben meghatározott feltételekkel hibás teljesítés esetében ekkor is lehetőség van az elállásra. Ilyen esetben a vevő az eladóhoz intézett jognyilatkozattal a vevő megszüntetheti a termék adásvétele kapcsán létrejött szerződést."

[link]

2022. márc. 30. 08:43
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Eleve azt sem értem meg, miért jó neten cipőt venni?! Ez tipikusan olyan dolog, amit felpróbál előtte az ember, hogy kényelmes-e, egyáltalán tetszik-e a lábamon, stb.
2022. márc. 30. 09:56
 8/10 anonim ***** válasza:
73%
Biztos nem venném vissza azért, mert kényelmetlen neki. Ha jól értem, ráadásul személyesen vette át, fel is próbálhatta volna. Ne aggódj, csak bepróbálkozott, hátha felhúzod magad és inkább visszaveszed.
2022. márc. 30. 10:55
 9/10 anonim ***** válasza:
79%
És ha gombás a lába a vevőnek??!! 😰
2022. márc. 30. 12:56
 10/10 anonim ***** válasza:
49%
Vedd vissza kevesebbért es add el ujra az eredeti aron.
2022. márc. 30. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!