Mi a teendő, ha nem fizették ki az álláskeresési járadékot?
Decemberben adtam be a kérelmet e-papíron az egyösszegű kifizetésre, mert már megvolt a következő szerződésem. Minden szükséges adatot csatolva. Márciusban kaptam egy papír alapú levelet(végzés) januári dátumozással, hogy eljárást megszüntették, mert nem válaszolok a megkeresésre. Sem ügyfélkapun, sem emailben sem telefonon nem kerestek.
Telefonon nem lehet elérni a kormányhivatalt, helyben pedig nem lehet az ügyintézőtől semmi értelmesen megtudni. Ő csak azt ismételgeti, hogy a végzés szerint kerestek, így nincs mit tenni. Egyébként a végzés szerint fellebbezni nem lehet és 30 napig indíthatok közigazgatási pert. (01.12 dátumozással 😆)
Tudja valaki, hogy mit lehetne tenni? Mert azért nem szívesen veszíteném el a járadékot, ha már jogosult voltam rá.
Az ügyfélkapus tárhelyen elvileg 30 nap után törlödik a levél, ha nem nézed meg akkor is, de e-mail szokott jönni, ha érkezik valami oda.
Szerintem nekik ettől függetlenül meg kellene tudni mondani, hogy mit kaphattál oda, márha tényleg el is küldték. Az a baj ezekkel az ügyintézős helyekkel, ha nincs képben az ember, simán lerázzák vagy a kifogott ügyintéző sincs tisztában mindig a dolgok menetével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!