Megvárja-e a futár, hogy kibontom a csomagot és ha nem az van bent amit rendeltem visszaküldhetem-e úgy, hogy az nekem ne kerüljön pénzembe?
Addig nem írod alá az átvételt, és ekkor megvárja (még ha utálni is fog emiatt). Ha utána bontod ki, úgy tedd, hogy minél kevesebb bontás legyen (csak annyira, amíg előbb megnézed, mi van benne).
A kettő között mindössze annyi a különbség, hogy a futárral visszaküldheted (hivatkozással arra, hogy nem ezt rendelted), míg különben magadnak kell gondoskodnod a visszajuttatásról. Továbbá egyes esetekben a sarkadra kell állni a visszavételhez.
A visszaküldés a vevő költsége. Kivéve, ha saját maga viszi vissza (ekkor a ráfordított ideje a költsége).
A visszavételnek egyébként nem feltétele az, hogy mi van benne. 14 napos elállási jog illet meg, indoklás nem szükséges. Ha az átvételtől számított 14 napon belül visszajuttatod a terméket azzal, hogy meggondoltad, ez elég ok a visszafizetésre. Vitázni lehet, de neked van igazad (esetleg - nagyon ritkán - kénytelen az ember bírósághoz fordulni).
"Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések "
A futár nem köteles megvárni a bontást, nem is jellemző. Jogszabály nem írja elő.
Ha kétséged van, akkor két tanúval, videófelvételt (nem fotó) készítve bontsd ki a dobozt.
Egyébként online rendelésnél átvételtől számítva 14 napod van arra, hogy elállj a vásárlástól.
Hibás teljesítés esetén nem is elállni kell, hanem reklamálni.
Ha nincs az ÁSZF-ben olyan, hogy csereterméket is küldhetnek, de mégis megteszik, akkor hibás teljesítés történt. De ha van ilyen, akkor azt meg a futár tételesen adja át, és vissza lehet utasítani.
Auchan, Tesco így működik, de lehet más is.
A videó abban az esetben lehet hasznos, ha törött, hiányoz terméket kapsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!