Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A mostani helyzet milyen...

A mostani helyzet milyen hatással lesz a lakásárakra?

Figyelt kérdés

Gondolok itt az ukrán-orosz háború miatti forint gyengülésre, inflációra, energiaárak emelkedésére.

Kivonulnak külföldi befektetők, illetve a magyar emberek pénze alapélelmiszerekre fog menni, ezért csökkennek a lakásárak vagy legalább megáll a növekedés? Vagy a magas inflációt lekövetik a lakásárak, esetleg mindneki lakásokba fogja menekíteni a pénzét, ezért mégdrágábbak lesznek? Persze biztost senki sem tud mondani, de tippelni lehet.

Jövő év elejére terveztem a lakásvásárlást, hogy még gyűjtsek egy kicsit, de most elbizonytalanodtam. Kb most lett meg a 30% önerőm.

2022. márc. 7. 21:38
 1/10 anonim ***** válasza:
97%

Mar miert vonulnanak ki a kulfoldi befektetok??

20 szazalekot esett a forint egy honap alatt az eurohoz kepest, a dollarhoz kepest szinten hasonlo mennyiseget. Most van az hogy a kulfoldi befektetoknek a penzuk egyre tobbet er itt.. 20 szazalekkal nagyobb/szebb/jobbat kapnak mint elotte... Omleni fog a penz az ingatlanba.

Arrol nem is beszelve h ukrajna es orosz orszag olyan szinten fogja majd a nyersanyagot felzabalni hogy a nyersanyag arak meg jobban elszallnak, vagyis ujat epiteni/felujitani sokkal dragabb lesz...

2022. márc. 7. 21:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A lakas arak itthon leginkabb attol fugnek hogy mennyi hitelt tudnak felvenni az emberek.

Ha a fizetesek nem nonek es az inflacio miatt nem marad annyi torlesztore, valamint lejar a kamatmoratorium a hitelmoratorium a kilakoltatasi monatorium valamint az alapkamatot meg tovabb emelik, akkor a hitelezes megreccsenhet.

3 eve nem lehet kilakoltatni embereket sok lakast varok nyaron a piacra omleni. Persze ha hitelre vasarlok valoszinuleg meg kijebb kerulnek de szerintem kps vevoknek befektetoknek lesznek jo vetelek (foleg ha nem forintban tartottak a penzt).

2022. márc. 7. 21:54
 3/10 anonim ***** válasza:
82%
Gazdasagi depressziora lehet szamitani, nezd meg akkor hogy szoktak alakuli az ingatlan arak.
2022. márc. 7. 21:55
 4/10 anonim ***** válasza:
67%
Egy rövid ideig még megy a szekér, egyre drágább lesz a lakás, aztán hirtelen mindenki szabadulni akar majd tőle, mert lecsökken az életszínvonal, nem tudják fizetni a lakáshiteleket. Nem is lesznek lakásvásárlási támogatások, kedvező konstrukciók, olcsó hitelek és kidurran látványosan a lufi.
2022. márc. 7. 22:16
 5/10 A kérdező kommentje:

Arra gondolok, hogy a szomszédban lévő háború miatt növekszik a bizonytalanság Magyarország felé. Emellett pedig nem csak külföldi befektetők vannak, hanem magyar vevők is, akik nemsokára vélhetően kevesebbet fognak félre rakni, hiszen növekszik a kiadasuk minden másra. Az emberek is kevésbé ugranak neki a vásárlásnak, ha bizonytalan a gazdasági helyzet, márpedig a gazdasági helyzet eredményezhet egy elbocsáltási hullámot. Persze a másik oldalon az igazad van, hogy az építőanyagok ára mégtovább fog szárnyalni, és közben értéktelenedik a magyar fizetőeszköz. Kérdés, hogy merre billen a mérleg.

Igen,ezt a sok moratóriumot én is látom, és nagyon zavar, hogy az állam kimeneti azokat, akik felelőtlenül döntöttek, természetesen a többiek pénzéből. Kérdés, hogy ez a sok kedvezmény meddig tartható.

A környékemen az utóbbi hónapokban megálltak az árak, sőt, néhány lakás olcsóbb is lett, szóval lehet, hogy már el is kezdődött, legalábbis errefelé.

Köszönöm az eddigi válaszokat, mások véleményét is örömmel fogadom!

2022. márc. 7. 22:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Egekben az építőanyag árak, gyengül a forint, iszonyat drága a minőségi építőmunkások bére. Na ebből kiindulva szerinted merre alakulnak majd?
2022. márc. 7. 22:26
 7/10 anonim ***** válasza:
71%
Forintban biztos, hogy nem lesz olcsóbb semmi, a lakás meg pláne nem, mert hiperinfláció várható. Vegyél befektetési aranyat és várd ki, hogy merre alakul a helyzet.
2022. márc. 7. 22:27
 8/10 anonim ***** válasza:
91%
Emelkedés várható.
2022. márc. 7. 22:42
 9/10 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem meg pont mostanában fog kidurranni a lufi. Olyan 2024 környékére saccolom. Már nem lesznek ingyenpénzek meg hasonlók. Sok kamuházasság bedől, sokan nem teljesítik a három gyereket, azaz sok csokos fog bedőlni. Az infláció az egekben amúgy is. Ha kajára se lesz pénze az embereknek, akkor lakást pláne nem fognak venni.
2022. márc. 8. 10:46
 10/10 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem mindegy, mennyire emelkednek az árak, úgyis elkapkodnak mindent. Hogy egy 40 m2-es lakás 80 vagy 150 millió, de lehet akár 300 is, teljesen mindegy, amint meghirdetik, már el is vitték. Én ezt látom.
2022. márc. 20. 01:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!