Most h lehet, hogy az oroszokat kitiltják a swift
rendszerből lehet hogy a kriptovaluták felé fordulnak?
@9 : valahogy átsiklottál véletlenül azon apróság felett, hogy Németország, Franciaország, Ciprus vétózta meg a pénzügyi atomfegyvernek szánt intézkedést. Csaxólok, mert úgy látom segítségre van szükséged a tájékozódásban.
2022. febr. 27. 11:49
a 8-asban miért kerülted el a konkrét kérdésre a konkrét választ ? Esetleg jól rávilágított volna tévedésedre ?
2022. febr. 27. 11:53
13/21 A kérdező kommentje:
12
Szerintem pontosan leírtam a választ. Teljes mértékben követő minden. Fiat-kriptó mozgások, pedig már jelen pillanatban is tökéletesen látszanak. Személyigazolvány nélkül nem tudsz sehol forintosítani a kriptót. Maximum kis tételben
Még mindig kerülgeted, mint a forró kását.
A virtuális devizák mozgását a block chain technológia addig a szintig hivatott biztonságossá tenni, amíg az adott virt. deviza tranzakcióiról van szó. Ebben a körben a fekete gazdaság melegágyaként nemzetközi viszonylatban (is) az elvárásaiknak megfelelően használhatják az egyes államok büntető törvénykönyveibe ütköző cselekmények finanszírozásához.
Teljesen értelmetlenné tenné a hosszú évtizedek törekvéseit a gazdaság kifehérítésére, ha a nemzetállamok, vagy az EU,.... megtűrné a virtuális devizák használatának további elterjedését. Az USA pénzügyi kormányzata már bejelentette, hogy rövid időn belül keményen szankcionálja ezeknek a fizetőeszközként való használatát.
2022. febr. 27. 20:37
15/21 A kérdező kommentje:
Továbbra is értelmetlennek látom amit írsz, hiszen mint pontosan le is írtad, minden szerepel a blokkláncon. Tehát ki akar egy olyan fekete ügyletet bonyolítani, ami örökre ott lesz és látható mindenki számára?
Erre most is és eddig is a készpénz volt a tökéletes.
Vicc mikor a kriptóra akarják ráhúzni amit írsz. Miközben a feketegazdaság 99,99%-a fiat valutákkal folyik
Nem egy rakás szemét az egész ebben a formában ahogy van. Nem tudják a programozók már hányadik ilyen szemetet hozzák létre. Az egész értékét az adja hogy mennyi pénzt pumpálnak bele. Egységesen nő és esik szinte az összes kriptovaluta mindegy milyen projekt. A felpumpálom majd bedől effekt kicsiknél gyorsan megy végne nagyoknál lasabban. Az informatikai szemét, a mérnöki kokányolás, lehúzás csúcsát képviselik. Fizetőeszköznek alkalmatlanok. Nincs közte ami tartóssan túlélné, elnagyot szemét amit futószallagon gyártanak. A kományok mindenütt inkább tiltják illetve ellenzik mintsem támogatnák. Maga a kérdés is egy ostoba kérdés ostoba válaszokkal, erős reklám célzattal. Tök mindegy mi van látszólag a projekt mögött egy valamit tudnak bezuhanni. Ezt arra hozták létre hogy elvegyék az emberek pénzét! A pénz mesterséges inflációval küzd hogy rabszolgaságba tartson, a kriptovaluták meg szuperinflációval! Aki azt hiszi hogy ez értéktartó, na az vagy hazudik vagy egy idióta!
2022. márc. 2. 22:51
@ 15: a virtuális devizák mögött nincs közgazdasági racionalitás.
Számosan használják világszerte, olyanok, akiknek sosem volt, és sosem lesz közgazdasági képzettségük. Egyszerű szerencshajhászok, akik annyit látnak ma az egészből, hogy egy grafikonon hogyan emelkedett a bevezetés óta a kedvencnek kiválasztott adott virtuális deviza árfolyama.
Fociban teljesen rendjén is van, hogy valaki szurkol egy csapatnak (=devizának), de közgazdasági racionalitása nincs, hosszú távon nem megoldást nyújt hanem problémák halmazát gerjeszti a szurkolói mentalitással végzett pénzügyi befektetés.
2022. márc. 6. 15:08
Avval kezdjük hogy követem egy ideje azt ezt támogatók javaslatait és egy kanyi fost sem érnek! Marha nagy veszteségeket lehet velük elérni. Ha valaki ezt kimondja akkor mint a piramisjátékokban rá van szállva hogy az ő hibája, és jönnek a hasonló eredményeket hozó tanácsok. Meg nyomkodják a piros kis nem hasznos kezeket mint a majmok az állatkertben. Ha bármelyik szolgáltatás nekem azt mondja hogy saját kriptót használ, nekem a pénzem arra kell átváltanom ezeket ott helyben a fészkes francba zavarom el! A másik ha kicsit valaki jobban elbeszélget az itt hozzászólókkal, kérdezőkkel látszik hogy egy két videó megnézése után már osztja itt az észt másoknak. Megvette tartotta szerencséje volt de nagyrészének halvány lila gőze sincs a tőzsdéről. Akinek van egy csöpp esze és valóban ért hozzá az nem itt kérdezget. A másik meg arctalan, névtelen, senkinek, pézorientált videóbloggereknek ész nélkül böfögitek vissza a szavait! A vedd meg és tartsdon kívűl, a szálj be nagy pénzekkel, meg mekkorát kerestem vele a pontosan hogy kereskedsz soha nem derül ki. Jóval nagyobb az esélye hogy Kína mintályára minden ilyesmit betiltanak! Az EU-n keresztűl az USA-ig mindenütt bekeményítenek a kriptónak ahol jóval nagyobb demokrácia van. Értékének a 70%-át minimum a csúcsról a legtöbb már elvesztette. A borzalmas informatikai háttéről, sunyiskodó megoldásokról nem is beszélve. Menekül belőle mindenki, közel már két éve minden kripto zuhanásban van! Amiről beszélnek előnyeiről hülyeség és kamu a nagy része, egymás szavait böfögik vissza. Amiről senki sem beszél hogy projekttől függetlenül az összes együtemben nő és esik! Nem láttam még olyat hogy ne így történne a két év alatt. Egységesen van az egész kriptopiac dróton rángatva!
2022. márc. 6. 19:25
19/21 A kérdező kommentje:
[link]
Már nem is annyira elképzelhetetlen, amit eddig írtam
@ 19: ezt szokták jámbor óhajnak nevezni.
Egyoldalúan bármit kifejezhetnek az oroszok, akár paprikás krumplit is kérhetnek cserébe a földgázért, nyersolajért.
Az ugye számodra is nyilvánvaló, hogy a vevői oldalon nincs és nem is lesz szándék arra, hogy bármilyen crypto devizában fizessenek. Jogszerűen az oroszok nem írhatják elő a szerződés érvényességi tartama alatt a fizetési mód módosítását.
Jogszerűtlenül meg bármit megfogalmazhatnak, sőt a seggüket is a földhöz verhetik. Attól még nem válik valósággá.
Csak idő kérdése, hogy belásd, a crypto devizáknak nincs létjogosultságuk a piacok egy aprócska szeletén túlmenően. (ld. szerencsejáték)
2022. márc. 25. 10:19
Kapcsolódó kérdések: