Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mibe érdemes havi 5-10.000ft...

Mibe érdemes havi 5-10.000ft tenni illetve 50.000ft egybe?

Figyelt kérdés
Kevés a fizetésem nincs 200.000 nettó,de tudatos tervezéssel sikerül azért félre tennem . Nem volt egyszerű ,de már napi rutinommá vált.Minden kiadásomra szánt összegem fizetésből megy a kis borítékomba. Vezetem minden költségemet így marad fenn havi 5-10.000 Ft. Tudom nem sok ,de ezt tudom nélkülözni. Eddigi takarékosságim mellett. Van a generálinál már életbiztosítással egybe kötött takarékosságom , egészségpénztáram, illetve vész esetére egy bizonyos összegem a megtakarítási számlámon illetve némi kp. Maszek pénzemet nem tudom és nem is akarom bele kalkulálni mert az megy a nyaralásra, fiamnak ami kell óvodába és egyéb költségeire, nekem így vált be. Illetve a szja visszatérítésem 50.000ft avval is szeretnék valamit csinálni. Tudnátok ötleteket adni?

2022. febr. 24. 09:21
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Generalit nem szünetem meg . Avval nincs semmi gond legjobb barátom kezeli.

Szerintem egyszerű a matek . Csak nem olvastad el amit írtam.Igazábol meg tudatos tervezéssel mindent meg lehet oldani. Nem kell felesleges dolgokat venni. Mint írtam a nettó bevételem mellett van maszekom is . Illetve a kaják nagy részét megtermelem. Ételre nem kell sokat költeni. Ház rezsi felesbe megy .Ruhára meg ilyenre ritkán kell költeni . Maszekból meg van minden ami autóra ,tankolás gyerekre kell.Ez bele sincs számolva a nettó 200.000ba. A 200ból amit írtam a hitelem 60.000,Generali 20.000,megtakarítási számla 10.000,kp amit félrevezető 10.000, rezsi 40.000,kaja kb.20.000 mivel se tojásra se tejre se húsra nem kell költenek,cigi 15000, egyéb háztartási kellékek 5000,egyéb költségekre marad 10.000 ez összesen 190.000ft és kb 5/10.000ft körül meg marad is. Fényt nem eszük mi felénk .

2022. febr. 24. 11:28
 12/18 anonim ***** válasza:
76%

híres utolsó mondatok... legjobb barátom kezeli... :D

nem pénzben nincs barátság, írd be, mibe rángattak bele, garantálom hogy lehúzás

az meg, hogy annyit költesz cigire mint kajára no comment kategória

2022. febr. 24. 11:37
 13/18 A kérdező kommentje:

És mielőtt felmerűlne. Mivel van egy kis földem és ami plusz bevétel van az állatokból az vissza van forgatva takarmány stb. És így kijövök 0-ra vele. Egy kis leleményesség egy kis munka és lehet a kaján is úgy spórolni, hogy saját terméket egyél. Idén lesznek ültetve zöldség is ami még csökkenti a kiadásokat. Lehet kicsiben jól csinálni csak nagyon nagyon jól meg kell tervezni ,meg van vele munka is,de annyit kell vállalni amit tudsz.

Illetve mivel van cafeteria is így azt se számoltam be . Pl. Nyaralásra elég, nem flancolunk . Ruhák is meg vannak belőle illetve nagyszülők ,rokonok is mindig vesznek a gyereknek ruhákat stb. mint mindenhol.

Étterembe is járunk,szórakozni is . Igaz nem minden hétvégén. Cafeteriat is be lehet okosan osztani.

Boltokba, tankolasnal lehet kuponok gyűjteni stb.

Igazából leleményesnek kell lenni ,meg kell tervezni ,költségvetést kell vezetni.. Nekem meg van minden forintnak pontosan a helye.

2022. febr. 24. 11:42
 14/18 A kérdező kommentje:
Azért látom vannak gondok a fejben. Számold ki akkor mennyibe kerül nálatok a kaja. Mennyit költészet húsra,tojásra,kolbászra,szalonnára tejre , joghurtra, zsírra stb . Ezt nyugodtan hozzá adhatód ami kajánkra van ,azt akkor mond ,hogy annyit költök kajára mint cigire. Az egy dolog ,hogy nekem nem kerül pénzbe, megdolgozok érte. Meg igazából nem ez volt a kérdésem. Meg ezt sajnos nem tudja mindenki megerteni ,dehát ez van .
2022. febr. 24. 11:51
 15/18 anonim ***** válasza:
Egyet értek az előttem szólóval, tényleg nem érdemes ilyen generalis befektetési alapba rakni a pénzt, miért? Mert költsége van. Amikor magadnak szinte ingyenesen tudod intézni akkor miért fizetnél? Nyitsz egy TBSZ-t, ha nem akarsz sok időt rá fordítani veszel egy tőzsde követő ETF-et vagy KO Coca cola részvényt, és ülsz. (1# voltam)
2022. febr. 24. 14:42
 16/18 A kérdező kommentje:

Persze , majd ki derül 3 év múlva mit veszek ki belőle! Ha nem jön be mégsem akkor úgyis keresek mást. Nekem barátom mindent elmagyarázott anno , azóta informál ,rá tette kedvezmenyeit így nekem megfelelő ,ha valóban ki tudom venni azt amit ígért. Benne megbízom úgy hogy szerintem nem lesz csalódás.

Elhiszem,hogy van jobb azért erdeklodok milyen lehetőségek vannak a Tbsz tetszik. Kiprobálom kicsibe és, ha már látom akkor majd ,ha lejárt hitelem akkor azt teszem bele. Amit még kérdeztem ezt a kis összegen még állampapírt veszek. Köszönöm amúgy a segítséget!

2022. febr. 24. 15:02
 17/18 anonim ***** válasza:
Én forintban tartanám és az OTP-ben, abban bízom meg leginkább.
2022. márc. 1. 15:13
 18/18 A kérdező kommentje:
Én Otpt messziről kerülöm,de mindenki maga dönti el kinél bankol.
2022. márc. 17. 17:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!