Mibe érdemes havi 5-10.000ft tenni illetve 50.000ft egybe?
Én a helyedbe nyitnék egy TBSZ számlát és éveken át részvényeket vennék, most a következő hónapokban esni fognak az árfolyamok az oroszok miatt, be lehet vásárolni majd jól.
Borítékban, készpénzben biztos nem tartanám ilyen infláció mellett. Ha biztonságos befektetést akarsz akkor nyiss az államkincstárnál állampapír számlát, 6% körüli hozamot el lehet érni.
De a legjobb befektetés ennyi összegnél az oktatás, fejleszd magad, hogy tudj többet keresni mint 200 ezer. Egyetem? Valami tanfolyam? Havi 10 ezerből nem nagyon lehet félretenni.
Igazából nem akarok váltani mert nagyon jó a munkám illetve tudok maszekolni is illetve fiammal lenni óvodába vinni, menni érte stb. Maszek pénzekből veszem minden cuccot fiamnak ami kell neki, nem kell nélkülözni illetve kocsim szervizet ,váratlan kiadásokat is fedezi kocsinak.
Sajnos a feleségem nem partner ebbe ö elszórja a fizetését ,igaz a rezsit meg ház költségét ketten fizetjük. Ő nem takarékoskodik holott ő kapja a családi és az adokedvezmenyt, de mindegy ez más tészta. Én ezeket a megtakarításokat fiamnak akarom illetve magamnak vész esetére, hogy konkrét legyek 25.000 megy generali takarekossagra ,5000 egeszsegpenztar, 10.000 megtakarítási számla illetve 10.000 kp. Ezeken elég szép összegek vannak már fizetésemhez mérve.
Bocsánat ,hogy 2 x írtam, de lefagyott telefonom és nem láttam,hogy elküldte előző válaszom,de másodikban bővebben kifejtettem a dolgokat. A generálit elírtam az elsőnél az összeget!
Köszönöm mindenkinek akinek hasznos tippjei vannak !
50ezer forintnál a pénzváltás és részvényvásárlás költsége felemészti a hozamodat.
154$-t ér az 50ezer, ebből 7$ lesz a teljes a költség. 5%. Kivételnél kb ugyanennyi. Jó persze eloszlik "sok" évre, de ez nagyon nem költséghatékony.
Szerintem neked ennyi pénznél költségmentes megoldásokon kívül másban nem szabad gondolkodnod. Az meg az állampapír.
Főleg azon gondolkodnék a helyedben, hogy mivel lehetne növelni a bevételeidet.
az a generali takarékosság az garantáltan bukó, azt azonnal megszűntetném, horror költésgei lehetnek
tedd inkább állampapírba, amit írtak itt többen is
Esetleg, ha ránézésre az 50.000ftot tbsz számlára és a 0. Évben még havi 10.000ret úgy működhet ?
Vagy maradjon az állampapír?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!