Érdemes idén elmenni nyugdíjba?
Idén lesz meg a Nök 40 időm. Még 6 hónapot kell dolgozzak.
Azt hallottam,hogy aki idén 2022- ben tud elmenni nyugdíjba annak magasabb a szorzata,és több nyugdijat kap..
Ez igaz? Mennyivel több,illetve megéri-e sietni ezzel?

Ha ev vegere esik a nyugdijazas ideje erdemes a kovetkezo ev elejeig varni mert sok%os elteres lehet nyugdij es nyugdij kozott. Ha mondjuk 22 oktobereben mesz nyugdijba es kapnal 150kt, egy januari nyugdijazassal ez 160k is lehet ugyanazzal az eletpalyaval.
Ha ev elejen mesz nyugdijba eliszor elonyugdijat kapsz majd amig ki nem jon tavasszal a valorizacios szorzo.
Bar ha az ellenzek nyar lehet azonnal atternek a svajci indexalasra.

Az idei magasabb jovore is megmarad, mivel osszeszorozgatjak oket. Az 5evvel ezelotti beredhez az utolso elotti 4eved szorzoit osszeszorzva valorizaljak.
Az biztos hogy minel kesobb mesz nyugdijba annal jobb. Mert ha jovore mesz akkor jovore a tavalyi (ami jelenleg az idei) is szorozva lesz az elszamolaskor, a tavalyi meg az ideivel es a tavalyival egyutt lesz valorizalva..
Bonyolult dolog, de azt javaslom hogy ha nehany honap van uj ebig akkor azt meg dolgozd le es ev elejen menj el.

"Ugy halottam,hogy idén magasabb lesz a valorizacios szorzó...ezért kérdezem."
Én meg ezért válaszoltam, hogy márciusban fog kiderülni, mennyi a valorizációs szorzó - ezért válaszoltam azt, amit.
Most jósolni kellene, vagy mi?
Igen, biztosan érdemes. De lehet, jövőre még érdemesebb (vagy nem). Választások is lesznek, nem vagyunk jövőbelátók. Sem márciusig, sem jövőig.
Köszönöm..igaza van.
Remélem nem törlik el addig a Nök 40-et....

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!