Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Személyi kölcsön befektetésre...

Személyi kölcsön befektetésre - vélemények?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Kontextus: harmincas éveim elején járok, jó anyagi körülmények, hitelmentes lakás, megtakaritás, stabil bevételek több irányból, és két cégben is résztulajdonos vagyok. Befektetésekkel 20% feletti éves hozamokkal kalkulálok, ezt egy bull market idején bármilyen részvénykosár produkálja, de kockázatmentes befektetések is vannak 12-18% között bőven. Na most, hitelfelvétellel nincs tapasztalatom, de ahogy nézem 10M személyi kölcsönt adnak 7% éves kamattal (ez még az inflációt sem éri el). Hogyhogy az emberek nem vesznek fel ilyet, és fektetik be? Mi a buktató, azon kívül, hogy bezuhanhat a tőzsde és a kripto? Valamit biztos benézek, mert annyira evidens lenne.

Köszi!

2022. febr. 18. 11:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
93%

" Mi a buktató, azon kívül, hogy bezuhanhat a tőzsde és a kripto?"

Ez önmagában már nem elég?

2022. febr. 18. 11:46
 2/20 A kérdező kommentje:

Oké, akkor stablecoinba teszem, aminek nem változik az árfolyama, dollárhoz van kötve, ami inflálódhat. TerraUSD-ra az egyik általam régóta használt platformon évi 22% kamat van. A befektetésem biztosítva van 100k EUR-ig. Én nem látok kockázatot.

2022. febr. 18. 11:49
 3/20 anonim ***** válasza:
90%

"Hogyhogy az emberek nem vesznek fel ilyet, és fektetik be?"

"kockázatmentes befektetések is vannak 12-18% között bőven"

azert mert nincs kockazatmentes befektetes ami 12-18%ot hoz.

az hogy te talaltam valamit ami kis guglizas utan latszolag 2 evvel ezelott nem is letezett, de ezalatt hozott evi 20%ot nem jelenti azt hogy hosszutavon is ennyit hozzon.

kerlek mutass nekem egy olyan kockazatmentes befektetest ami valoban hosszu tavon 10% feletti hozamot hoz

2022. febr. 18. 12:04
 4/20 anonim ***** válasza:
22%

En vettem hitelre bitcoint, ott a kerdesem is: hitelre bitcoint?

Sztem van benne potencial, csak azert sokkal szarabb ilyenkor amikor az alapkamat rohadt magasan van mint amikor nem. De ha stakeled 1:1 es tokenbe nagyobb hozammal mint a kamat + dollarhoz is kotott a penzed akkor lehet nincs nagy kockazat. Persze a 2rd party kockazat mindig ott lesz...

2022. febr. 18. 12:08
 5/20 A kérdező kommentje:

Egy tucat ilyet tudnek mutatni, irtam is az elozo kommentemben egyet amibe most kb 5M ft-om van, es konzisztensen, ertekvesztes nelkul kamatozik.

Tehat mindenki egyetert, hogy egy 7% thm hitelt megeri felvenni 10% stabil hozamra?

2022. febr. 18. 12:14
 6/20 anonim ***** válasza:
79%
Valószínűleg nem, mert ha mindenki egyet értene, akkor mindenki ezt csinálná.
2022. febr. 18. 12:15
 7/20 anonim ***** válasza:
72%
3 szazalekot nyersz az egeszen. 5 millio 3 szazaleka valami 200.000 forint. Ha neked ennyiert megeri akkor igen hajra. En eves 200.000-ert biztos nem kotnem magam le hitellel
2022. febr. 18. 12:19
 8/20 A kérdező kommentje:

Egyreszt, 20%al kalkulalok, tehat 13%, azaz mondjuk 600k.

Masodikban a torleszto marad, de a hozam mar 700k. Stb.

2022. febr. 18. 12:26
 9/20 anonim ***** válasza:
73%
Ha meg tudod csinalni a 20 szazlekot akkor egyertelmu hogy jelzalog a hazra es durr bele minden penzt...
2022. febr. 18. 12:30
 10/20 anonim ***** válasza:
85%
igen kerdezo, maxold ki szemelyi hitelt, folyoszamla hitelt, jelzalog hazra, baratoktol is kerj kolcson nyugodtan. mivel garantalt a 20% hozam (mivel az elmult 2 evben hozott ennyit miert ne hozna a kovetkezo 20ban is, egyertelmu) igy lazan vissza fogsz tudni fizetni mindent es te leszel a kovetkezo Warren Buffet.
2022. febr. 18. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!