Személyi kölcsön befektetésre - vélemények?
Sziasztok,
Kontextus: harmincas éveim elején járok, jó anyagi körülmények, hitelmentes lakás, megtakaritás, stabil bevételek több irányból, és két cégben is résztulajdonos vagyok. Befektetésekkel 20% feletti éves hozamokkal kalkulálok, ezt egy bull market idején bármilyen részvénykosár produkálja, de kockázatmentes befektetések is vannak 12-18% között bőven. Na most, hitelfelvétellel nincs tapasztalatom, de ahogy nézem 10M személyi kölcsönt adnak 7% éves kamattal (ez még az inflációt sem éri el). Hogyhogy az emberek nem vesznek fel ilyet, és fektetik be? Mi a buktató, azon kívül, hogy bezuhanhat a tőzsde és a kripto? Valamit biztos benézek, mert annyira evidens lenne.
Köszi!

" Mi a buktató, azon kívül, hogy bezuhanhat a tőzsde és a kripto?"
Ez önmagában már nem elég?
Oké, akkor stablecoinba teszem, aminek nem változik az árfolyama, dollárhoz van kötve, ami inflálódhat. TerraUSD-ra az egyik általam régóta használt platformon évi 22% kamat van. A befektetésem biztosítva van 100k EUR-ig. Én nem látok kockázatot.

"Hogyhogy az emberek nem vesznek fel ilyet, és fektetik be?"
"kockázatmentes befektetések is vannak 12-18% között bőven"
azert mert nincs kockazatmentes befektetes ami 12-18%ot hoz.
az hogy te talaltam valamit ami kis guglizas utan latszolag 2 evvel ezelott nem is letezett, de ezalatt hozott evi 20%ot nem jelenti azt hogy hosszutavon is ennyit hozzon.
kerlek mutass nekem egy olyan kockazatmentes befektetest ami valoban hosszu tavon 10% feletti hozamot hoz

En vettem hitelre bitcoint, ott a kerdesem is: hitelre bitcoint?
Sztem van benne potencial, csak azert sokkal szarabb ilyenkor amikor az alapkamat rohadt magasan van mint amikor nem. De ha stakeled 1:1 es tokenbe nagyobb hozammal mint a kamat + dollarhoz is kotott a penzed akkor lehet nincs nagy kockazat. Persze a 2rd party kockazat mindig ott lesz...
Egy tucat ilyet tudnek mutatni, irtam is az elozo kommentemben egyet amibe most kb 5M ft-om van, es konzisztensen, ertekvesztes nelkul kamatozik.
Tehat mindenki egyetert, hogy egy 7% thm hitelt megeri felvenni 10% stabil hozamra?

Egyreszt, 20%al kalkulalok, tehat 13%, azaz mondjuk 600k.
Masodikban a torleszto marad, de a hozam mar 700k. Stb.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!