Miért mondják, hogy xy milliárdos vagyona ennyi és annyi, mikor az tulajdonképp nincs is?
Pl Elon Musk vagyona egyik napról a másikra bezuhant sok-sok milliárdot.
Másik gond a likviditás. Ha nekem mondjuk holnapután új vese kell, hiába adnám el a 10db 300 milliós villámból az egyiket, az egyáltalán nem annyira likvid, hogy kisegítsen. Talán 2 év múlva megveszi valaki.
Ilyen erővel elmondhatom, hogy 534 milliárdom van, de mire elsétálok az automatáig, hát' bocs elveszett, de a lényeg hogy elmondhattam, hogy volt?
"Ilyen erővel elmondhatom, hogy 534 milliárdom van, de mire elsétálok az automatáig, hát' bocs elveszett, de a lényeg hogy elmondhattam, hogy volt?"
Hiperinflacio esetén meg pont az ellenkezője történik. Elmondhatod mondjuk hogy van 540 milliárdod, de abból 1 éve lehet egy szigetet vettél, 1 év múlva meg fél kiló kenyérre futja. A pénz csak egy papirfecni amit értékkel ruhaznak fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!