Miért mondják, hogy xy milliárdos vagyona ennyi és annyi, mikor az tulajdonképp nincs is?
Pl Elon Musk vagyona egyik napról a másikra bezuhant sok-sok milliárdot.
Másik gond a likviditás. Ha nekem mondjuk holnapután új vese kell, hiába adnám el a 10db 300 milliós villámból az egyiket, az egyáltalán nem annyira likvid, hogy kisegítsen. Talán 2 év múlva megveszi valaki.
Ilyen erővel elmondhatom, hogy 534 milliárdom van, de mire elsétálok az automatáig, hát' bocs elveszett, de a lényeg hogy elmondhattam, hogy volt?
Ez nem becsult vagyok, hanem a reszvenyeinek az erteke.
Ha te holnap veszel 1M forint ertekben tesla reszvenyt akkor ugyanannyi vagyonod van, viszont ha a reszveny veszit az ertekebol 10%ot akkor a vagyonod 100e forinttal csokkent. Mi ezzel a baj? Ugyan ez van veluk is, ezeknek az embereknek a vagyonuk 99%a reszvenyben van, igy ha a reszveny ara valtozik akkor a vagyonuk is.
Ilyenek a bfktetesek. Neha felmennek, neha lemennek.
Peldadra visszaterve ha van 10db 300 millios hazad akkor 3 milliard a vagyonod. Ez a vagyon definicioja akar szeretned akar nem, ha nem ertesz ezzel egyet akkor nem lehet rajtad segiteni.
Majd ha holnap az ingatlanpiac beborul es 150milliot ernek csak a hazaid akkor vesztettel 1.5 milliardot a vagyonodbol, ugyanigy lehet hogy ingatlanok erteke felfele megy es nott a vagyonod. Es nyilvan ez egy folyamatos valtozas, igy folyamatosan ingadozik. Ha nem hazakrol hanem reszvenyekrol beszelunk annak egy olyan egyszerusege van hogy azokat konnyen lehet kovetni, ezert tudjak a cikkekben leirni hogy most mennyi vagyona van ezeknek az embereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!