Ez így járható út kriptovalutázásnál? Mire ügyeljek?
Szóval én csak befektetési céllal akarom elkezdeni (mielőtt valaki okoskodna, hogy ez nem befektetés, hanem szerencsejáték, jelzem, hogy annyi pénzzel csinálom, amennyi nem hiányozna, ha elszállna).
A lényeg: Binance-t néztem ki tőzsdének, mivel ezt ajánlja szinte mindenki, meg erről néztem jópár tutorialt, szóval már ezzel ismerkedek.
Felregelek szépen, és 100 ezer forint értékben veszek 50-50 ezerre elosztva Bitcoint és Ethereumot, vagy, ha a BTC annyira már nem javasolt, akkor valami másik felfutóban lévő, ismertebb altcoint.
Csak megvásárolom, és hagyom a walletban, nem kereskedek vele. Esetleg nem tudom, ilyen earn funckciókat érdemes-e kipróbálni hozzá, elvégre terveim szerint ehhez a pénzhez olyan 2-3 évig nem nyúlnék semmi esetre sem, ha jól tudom ilyenkor vannak olyan earn funkciók, amik pont jól jönnének, és valamennyit kamatozna bent a kripto.
Szóval nagyvonalakban ennyi a terv. Venni, otthagyni a walletben, és 2-3 év múlva ránézni.
Ez jó így? Ilyenkor amúgy adózással kapcsolatosan ugye csak akkor lenne kötelezettségem, amikor kiveszem majd a pénzt igaz?
Esetleg valami észrevétel, hozzáfűzni való?
"Ezzel csak úgy 5-7 évet késtél."
Mi az hogy késtél? Ember! Attól, hogy már nem 1000x-es a növekedés, még mindig jobb, mint állni hagyni a retkes inflálódó forintot. Akkor miért pofázza mindenki, hogy most a legjobb venni?
"Akkor miért pofázza mindenki, hogy most a legjobb venni?"
Mert az internet tele van önjelölt botcsinálta befektetési gurukkal, akiknek fingjuk nincs hogy mit csinálnak, de abban nagyon magabiztosak.
"Mert az internet tele van önjelölt botcsinálta befektetési gurukkal,"
Mondjuk érdekes, mert rólad pl. a lőtéri kutya nem tudja, hogy ki vagy, és elértél-e valaha valamit, ellenben mások arccal, névvel mondják, akikről tudod is, hogy tényleg fel tudnak valamit mutatni.
"Az ötös éppen téged védett meg."
Mitől védett meg áruld már el? Adott 100 ezer ft, amit akár elbukni se sajnálnék, de azért beszállnék vele egy ilyenbe, hátha jó lesz évek múlva, ha nem akkor meg minusz 100 ezer ft, amit addigra már el is felejtek. Ezen mi a megvédés?
Jön egy anonim Vér István, aki szerint a kripto h.lyeség, nincs jöbő ebben a technológiában, és nem éri meg foglalkozni vele. Akkor mégis mibe tegyen pénzt az ember? Hagyja állni a forintot hátha elinflálódik? Ja, tuti az lesz a következő, hogy rakjam retek állampapírba xD
"aki szerint a kripto h.lyeség, nincs jöbő ebben a technológiában, és nem éri meg foglalkozni vele."
Én egy szóval nem állítottam ilyet.
Ki tudod idézni a szövegeimből hogy hol mondtam ezeket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!