Akinek 260 000 forint a bruttója, annak mennyi lenne a nyugdíjja ha most menne nyugdíjba?
1990 óta az összes fizetése befolyásolja.
Nem csak az utolsó.
A szolgalati ido nagyon befolyásolja, ugyanis 40evre a kiszamolt osszeg 80%a jar, 45evre mar 90%, 50re 100%
A masik amivel nem lehet szamolni az a valorizacio.
Plusz ha az ellenzek nyer aprilisban visszaallnak a svajci indexalasra velhetoen.
Én 18 éves koromtól dolgozok folyamatos munkaviszonyban. Ha ez így marad 65 éves koromig, az 47 év lesz. Ezek szerint van esélyem 90%-ra? Viszont a munkahelyen olyan hogy 65 évesen azonnal nyugdíjba fognak küldeni. Ilyenkor van valami mód arra hogy még három évet dolgozzak nem nyugdíjasként? Persze ki kell számolni hogy ezert a tíz százalékért megéri e .
Jól tudom hogy akkor is számít ha csak 4 órás állás lenne ez a 10% és itt nem sokat rontana akkor a nyugdíjon 3 év felpénzért, legalábbis több lenne a végeredmény plusz 10% miatt mint amennyivel kevesebbe utolsó három év miatt?
Mire odakerulsz magsabb lesz a korhatar es lesz kb 50eved.. egyebkent 40ev felett evenkent 2%kal szamolj, tehat 47ev az 94%lenne.
De nagyon messze van, addig valztozhat a rendszer es valtozni is fog. Kar most szamolgatnod.
15 évem van a nyugdíjig, ezesetben lesz vagy nem?
Igen valóban 15 év múlva kell elovennem hogy pontosan mit kell tennem illetve kell e valamit tennem, csak 50 évesen már elkezd az ember gondolkozni kb mi lesz nyugdijjaskent. Amikor 14 évesen a csokigyarban dolgoztam 3 hetet az iskolával, csak nevettünk rajta hogy a fizetésükből levonták a nyugdíjat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!