Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha van több millió forintom...

Ha van több millió forintom egy takarékszámlán azt elveszthetem? (pl egy válság, csőd esetén?)

Figyelt kérdés
2022. jan. 22. 18:34
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem
2022. jan. 22. 18:35
 2/4 anonim ***** válasza:

Államcsőd esetén nem az lenne a legnagyobb bajod.

De a kérdésedre a konkrét válasz az, hogy befagyasztják a takarékszámládat, de mondok jobbat... a bankszámládról felvehető összeget is korlátozhatják.

Ez nem azt jelenti hogy az állam elveszi a pénzed a szó szoros értelmében, hanem azt hogy nem férsz hozzá. Mivel az államcsőd vonja magával a megugró inflációt is, az eleve nem hozzáférhető pénzed kevesebbet ér.

Slusszpoénként korlátozzák ilyenkor a valutaváltást is.

Az állampapírok kifizetése elmaradhat, csúszhat... ugyanis az a papír egy igérvény.

Ha az állam nem tudja eladni az újonnan kibocsátott állampapírjait (mert nincs piac, nincs befektető aki egy szar helyzetben lévő ország papirjait venné) akkor nem tudja kifizetni/visszaváltanu a lejáró állampapirokat... Tudniillik azt abból a pénzből fizetik ki, amit az újonnan kiadott papirok ellenértéke.

So az államcsőd szopás.

2022. jan. 22. 18:45
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat

2- hát elég nagy bajom lenne mivel 6 éve spóroltam az összeget ebben az évben szerettem volna lakást venni önerő és hitel. Nyilván ilyen kamatok mellett bolond lennék. Tudom tudom... rosszul döntöttem, rég kellett volna vennem mikor az árak és a kamatok is némileg elfogadhatóak voltak, csak nem akartam annyi hitelt...

2022. jan. 22. 19:02
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha a bank csődölb be, akkor 30 millióig helyt áll az OBA.

Ha az àllam, akkor nem lesz nagy para, 2098-ban sem volt, azért van az IMF.

Magyarországnak már 12,5% kamatra se adott senki hitelt.

Ha az egész pénzrendszer bedől: az szopós.

Háború, anarchia, stb.

2022. jan. 23. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!