Ki mennyiből jön ki 1 hónapban? Havonta ételre mennnyit költ és mit esztek? Reggeli, ebéd, vacsora.
Csak a kaja?
Én nettó 160ezret keresek(kb) kukásként(rakodó autón)
Napi 250g csirke, valami köret, zöldségek és fehérjeport szoktam inni.
kb 40-45ezer a havi kajám.
Önkormányzati lakásban élek, itt feltöltös nálam minden.
Lakbér 15ezer.
10ezer forint a végrehajtónak(annó csináltam egy hülyeséget)
15ezer a telefon tv internet.
kb 60-70ezrem megmarad.
500-550-600 ezerből jövünk ki, mikor hogy.
Kajára kb. 280 ezer megy el egy hónapban. Én nagyon szeretek enni, nem koplalok, általában rendelünk.
Ketten vagyunk a férjemmel.
1800 € az átlagos havi költésem, de ebben nincs benne az évenkénti 2x nyaralás költsége.
Zabára elmegy havi 500 €. Reggelire tonhalas szenya vagy jobb minőségű sonka paradicsommal, sajttal, majonézzel, teljes kiőrlésű kenyérrel, teával. Esetleg ha rohanok akkor valami sósabb péksüti, sonkás lepény vagy mexikói útközben. Néha van, hogy kolbászt cagy virslit reggelizem jó csípős mustárral. Kb 3-4 € a reggeli.
Van amikor magamnak főzök ebédre, aznapra +2 napra. Az alapanyagok általában csirkemell vagy sovány marhahús, rizs vagy tészta, zöldségek, fűszerek. Vagy van amikor összerittyentek valami jó kis mexikói kaját, sovány marhahús, bab, chilipaprika, paprika, egyéb fűszerek. Általában a kenyeret is magamnak sütöm. Így kijön egy ebéd kb 4 €-ból. Ha nem főzök akkor menüétterembe vagy olasz vagy török étterembe, esetleg gyorsétterembe megyek, 15-20 € körül van egy menü. Néha beülök egy steakre meg pár sörre pl a Haus Prein-ba a Wittbraeucker Straßéban, bár azt 40 € alatt nem úszom meg jattal.
Vacsorára valami édesebb kaja csúszik, de nem túl gejl. Pl palacsinta (lekváros vagy túrós). Vagy almás lepény, túrós lepény, etc.
300 ezerből jövünk ki.Többit félrerakjuk.
Étel ebből 110 ezer 2 főre.
Jó kérdés. Nem kimondottan spórolok az ételen, megveszem pl. a mascarponet ha úgy van, meg havi 1x a füstölt lazacot is. Teljes kiörlésű kenyeret fogyasztok, durum tésztát, bulgurt, basmati rizst (ezek drágábbak mint a simák). Néha szép kártyás rendelés, néha mirelit étel, de jobb szeretem, amit mi főzünk. Laktózmentesen is kell étkeznem.
Ezek ellenére (szép kártyát nem nézve) szerintem a napi 1500 Ft/fő az tartható, ha az ember nem vesz sok üdítőt, alkoholt, rágcsát. (Csoki mindig van itthon.)
Reggeli és vacsi: 2-3 szelet tk. kenyér, magas hústartamú sonka, sajt, néha zöldség ha van kedvem.
Ebéd: csirke, sertés, köret, zöldség, valami, általában valami szószosabb étel, nem pedig egy rántott csirkemell.
Kenyér 300 Ft, elég 3 napra, 1 cs. felvágott 350-400 Ft meg 2 vagy 3 étkezésre elég.
Szerintem ez az 1500 Ft/nap ez reális és tartható otthon főzéssel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!