+400ft-al emelkedik a TB havi díja idén, sok?
Sok?
2021:8000ft
2022:8400ft
10: álljunk meg egy pillanatra!
Abból az 55e-ből csak 21.000 az egészségbiztosítás!!!!
A maradék az nyugdíjjárulék (30e) és munkaerőpiaci járulék.
Így van. Mivel én rendesen fizettem nem ilyen 7-8 ezer nevetséges forintokat fel is haboritott hogy ősszel 700e ft-ot költöttem orvosra, majd most havi 80e Ft megy rendszeresen uto kezelésre.
Így a Kata adózást választottam és a megspórolt pénzből ezt ki tudom gazdálkodni.
Szerintem ettol függetlenül inkorrekt hogy aki nem legálisan dolgozik az vacak 8400-al ugyanazt kapja mint az aki 3* annyit fizet.
#11 A kérdező azt írta, hogy TB. A 18,5% -nak a neve is az, hogy Társadalombiztosítási Járulék. Röviden: TB
A szakképzési hozzájárulás és a nyugdíj járulék gyakorlatilag megszűnt. Valójában, hogy ezt hogyan osztják el azt mi nem tudhatjuk.
Ettől függetlenül mindenki köthet nyugdíj biztosítást is az általad számolt 30 -ból, vagy vehet állampapírt (úgyis ugyanaz az állam fizetné a nyugdíjat is), vagy amit akar.
De azt is meg lehetne nézni havi 21 -ből is egész jó biztosítást lehet kötni.
Arról nem is beszélve aki meghal nyugdíjas kora előtt és annak hova tűnik a járuléka.... ? Amit egész életében fogtak tőle?
"Marhára sok. Én 2 évente, egyszer ha megyek háziorvoshoz. A fogaim, az egészségem tökéletes állapotban van. Egyszer voltam egy gerincműtéten, mert elmozdult az egyik csigolyám, és koptatta a másikat. 60 ezer forintot fizettem az orvosnak, 2018 őszén. Plusz, hogy előre kerüljek a listán 40-et. 100 ezer forintomban volt, de emberként bántak velem."
Nos, tavaly szeptember végén voltam gerinc műtéten, 710e ft plusz az utókezelés volt, de legyen 710e ft.
100at fizettél, én 710et akkor 610e ft.
8400 ftal alig több mint 72 hónap azaz szép kerek eredmény lett 6 év.
tehát ha 6 évente nincs más csak egy gerinc műtéted akkor vagy pont nullán. De akkor nincs utó kezelés, nem mentél vissza a dokihoz, nem volt egy tesz MRI-d ami 80e ft pluszban.
Ha a kamatjait nézzük amit ki kellett fizetni, akkor ez azért több lett volna..
Ezek után nekem a sok szubjektív, szerintem meg kevés.
De fizetem a tb-t és ennek ellenére is még rá kellett fizetnem, ha azt akartam, hogy ne kelljen másfél évet várnom, mikor konkrétan már járni is alig bírtam. Ez hol korrekt?
Akkor ne kelljen olyankor is fizetnem mikor nem megyek orvoshoz. Egy gerincműtét nem történik meg 6 évente. Sok ember amúgy is csak unalomból jár orvoshoz, táppénz, vagy a gyerek igazolás miatt. A két évente is túlzás volt. Mert utoljára is a gerincműtétkor voltam, illetve varratszedésnél. Ez 2018ban volt. Jó meg mikor felvettem az oltásokat.
Aki akar menjen magánklinikára. De ne legyen már az, hogy évekig fizetek a semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!