Pénzt küldtem számlára és a végéről lemaradt egy nulla, most vettem észre. Ilyenkor mi as teendő?
Most küldtem először számlára pénzt, postán küldtem rózsaszín csekken még pénteken, de csak most vettem észre hogy a végéről lemaradt egy nulla. Webshopnak ment volna, nem is kis összeg. A számla a K&H bankban van.
Ilyenkor mi a teendő? Visszatudom valahogy kapni a pénzemet?
Mivel kézi feldolgozású a PEK-es csekk, ezért két dolog:
vagy javítja az ügyintéző - ehhez azért bátorság kell - vagy vissza a feladónak a címzett ismeretlen jelzéssel.
El nem fog veszni.
Az első válaszoló komentjét nem igazán tudom hova tenni, nem értem.
A második válaszolónak írnám hogy van olyan hogy visszaküldik? Én attól félek hogy így hogy lemaradt a végéről egy nulla más kapja meg a pénzt, és nem kapom vissza. Szerintem felhívom a bankot, és megkérdezem ilyenkor mi a teendő.
Az első válaszoló úgy értette, hogy az ÖSSZEGBŐL hagytál le egy nullát.
Nem küldik más bankszámlaszámra. Bankszámlaszámot nem lehet JÓL elírni. (Illetve ahhoz nagy mák kell).
Az érvényes bankszámlaszámok kettő vagy három ún. definiált karaktert tartalmaznak, amelyet csak úgy nem lehet elrontani. Az ellenőrző számjegyeket az előttük álló számokból modulo12-vel generálják, így nem tudsz csak úgy véletlenül úgy elírni egy bankszámlaszámot, hogy az ÉRVÉNYES is legyen. Ezért fogják visszaküldeni számodra az összeget. Más BIZTOS, hogy nem fogja megkapni.
Most olvastam a kérdést. Van valami fejlemény?
Egyébként én úgy tudom, hogy ha nem írsz karaktert, azt automatikusan nullának értelmezik, pl. az otp-s számlaszámok kétszer nyolc számjegyből állnak, aztán van nyolc nulla, de azt sosem szokás kiírni, úgyis nullának veszik :) Ne aggódj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!