Miért van, mi az oka manapság a rengeteg csaló, és adathalász támadásnak?
Ésszel kell használni az internetet.
Mondjuk jómagam is azt hittem hogy ez elég, nem ma jöttem le a falvédőről, rég óta tudatosan mozgok az internet világába, képes vagyok felismerni csalásokat, adathalász oldalakat stb... ennek ellenére a közelmúltban négy különböző fiókomat kísérelték meg feltörni. Szóval magam sem tudom mi lenne a 100%-os védelem.
Erős jelszó, minden fiókon különböző, és kétlépcsős azonosítás.
Könnyű pénzszerzés az oka, mert tudják, hogy szar a jogrendszer, hiányoznak a megvalósíthatósági vizsgálatok, hibakatalógus, minőségellenőrzés, stb.
Bár a bankoknál igyekeznek megelőzni a veszélyeket. Lásd biztonsági token.
Jó lenne, ha az oktatás része lenne a biztonságos internethasználat, felhívva a figyelmet jellegzetes hibákra és ezek elkerülésére.
Jó lenne megértetni az emberekkel, hogy az internet is egy eszköz a boldogulásra, értelem fejlesztésére, életfeladatok megoldására, de annyira alacsony a szellemi színvonal, hogy csak a szórakozási lehetőségek, alantas ösztönök kielégítése a lényeg. Ezt ki is használják a csalók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!