Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen hiányszakmák vannak...

Milyen hiányszakmák vannak manapsag nők részére?

Figyelt kérdés

21 éves vagyok, most hagyom el a bankszektort.Szeretnék tanulni még, de nem tudom merre induljak el, mert nagyon sok minden érdekel.

Szerintetek manapság milyen munkakörök vannak, ahol jó fizetésért el lehet helyezkedni? Építőipart és nehéz fizikai munkákat most hagyjuk ki légyszi.

2021. dec. 27. 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
És mihez értesz? Mihez van affinitásod? Milyen jellegű munkára gondolsz?
2021. dec. 27. 12:35
 2/7 anonim ***** válasza:
63%
És milyen diplomád van 21 évesen, hogy máris "elhagyod a bankszektort"? Ott takarítasz?
2021. dec. 27. 12:38
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

A hiányszakma és a jó fizetés erősen üti egymást. Esetleg az IT szektorban nem, de ahhoz szakirányú végzettség kell, ami gondolom, nincs 21 évesen, ha épp egy más területet hagysz el. Egyáltalán van valamilyen szakmád, diplomád? Mióta dolgozol? Ha 2-3 éve, nem szóltam, de ha még csak mostanság végeztél az egyetemen, akkor nem kéne pár hónap után feladni, természetes, hogy egy frissen végzettnek nehezen megy eleinte.

Hiányszakma egyébként pl az ápolónő, pedagógus vagy most épp a légiutas-kísérő is, ahhoz nem kell kifejezett végzettség. Nem tudom, az miért fontos, hogy nőknek való munka legyen, azt értem, hogy kőművesnek nem mész el, de pl egy szoftverfejlesztőnél nem izgat senkit a nemed. A tipik női munkákban, mint fodrász, kozmetikus, műkörmös, titkárnő stb nincs hiány.

2021. dec. 27. 12:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Egy kicsit bővítsük az ismereteidet: A vezetőknek előíras a diploma, ügyintezőknek, front officeban dolgozóknak nem. Mindenre megtanítanak a próbaidő alatt. A felvételhez pedig pénzügyi végzettseg, rátermettség és ész kell, amiből neked gyanítom nem sok van, ha azt gondolod 21 évesen egy bankban csak takarítóként lehet dolgozni. Amivel szintén nem lenne semmi gond, a takarítók munkája is fontos, nem kéne ledegradálni őket is..

A grafika, webdesign, marketing nagyon érdekel, de úgy látom ezek ilyen tucat szakmák lettek. A rendezvényszervezés, lakberendezés, ruhatervezés is foglalkoztat már egy ideje.

2021. dec. 27. 12:57
 5/7 anonim ***** válasza:
43%

#4: Ezeket így el is lehet engedni ahogy vannak

2021. dec. 27. 13:01
 6/7 A kérdező kommentje:

#

Pénzügyi okj-m van, 18 éves korom óta dolgozok a bankban főállásban. Közben megcsináltam a grafikus okj-t is, de azt inkább hobbiból. Most megjött a kedvem az egyetemhez.

Csak amiatt írtam, hogy nő vagyok, mert az építőipar pl. most nagyon megy, de én a 45 kilómmal alkalmatlan lennék rá.

Szépségiparban nem nagyon szeretnék elhelyezkedni, de a többin elgondolkodok. Köszönöm szépen, hogy írtál, hasznos volt a válaszod!

2021. dec. 27. 13:03
 7/7 anonim ***** válasza:
57%
OKJ-s szintű végzettséggel szinte teljesen mindegy hova mész dolgozni, rabszolgamunka lesz.
2021. dec. 27. 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!