Ha már fizettem áfát az ebayen miért fizetteti ki vele
ma posta újból?
Figyelt kérdés
Megjött a csomagom ebayről, de a posta kéri újra az áfát. Hiába mondom nekik, hogy már kifizettem rendeléskor, nem érdekli őket, fizessem ki újra.
Ilyenkor mivan? nem szeretném duplán fizetni, csak a vámkezelést vagyok hajlandó fizetni. Amúgy is nagy összegről van szó, kétszer 12ezer Ft? nehogymár. amúgy is 6 hónapot vártam a csomagra, 4 hét helyett
a számlán rajta van, nyílván, azzal bizonyítom. tax involved, plusz vat. ez minden vámot tartalmazza, le van írva az ászf-ben.
2021. dec. 20. 13:42
3/12 anonim válasza:
Nyilván az a feladó ország áfájára vonatkozik, amit már kifizettél. Ha únión kivülről rendelsz (csak akkor van vámkezelés) akkor az ottani áfát kifizeted rendeléskor, és pluszba a magyar áfát ha beérkezik a csomag. Ez így működik.
2021. dec. 20. 13:43
4/12 anonim válasza:
Egyébként elküldhetnéd azt a számlát amin ez van, plusz azt a részt az ÁSZF-ből. Persze a személyes adatok kitakarásával.
2021. dec. 20. 13:54
5/12 anonim válasza:
A magyar áfát kell kifizetned most gondolom..Nem ugyanaz.
2021. dec. 20. 13:58
6/12 anonim válasza:
Ilyenkor az van, hogy a feladó postán nem jelezték a magyar postának, hogy már fizettél, vagy egy köztes állomáson veszett el az infó. Enélkül a magyar posta beszedi úja a vámot. Nekik nem feladatuk ennek utána járni. Ki kell fizetned hogy megkapd, majd a NAV-nál kell reklamálni, ők visszatérítik a többletet.
2021. dec. 20. 13:59
7/12 anonim válasza:
Olyan nincs, hogy két oeszágban is áfát fizetsz a termékre. Ha importtermék és bizonyíthatóan elhagyta az országot, akkor a célország áfáját kell megfizetni, innentől jogos a posta kérése. Kérdés, hogy az ebay mit számolt fel, mert lehet a magyar áfát, akkor jogos a kérésed.
2021. dec. 20. 14:00
8/12 A kérdező kommentje:
7: két vámot sázmolt fel. Egy amikor kiment, kettő amikor bejött. A magyart kétszer akarják kifizettetni. Nem hülyeség amit beszélek, mert ez a valós gondom, már csak meg kéne oldani.
mintha a boltból kifelé menet az ajtóban mégegyszer kifizettetik az áfát, hiába mondom, hogy itt a számla, tessék minden termékre fizettem áfát.
2021. dec. 20. 14:12
9/12 anonim válasza:
A múltkor olvastam valahol egy fórumon, hogy le kell leveleznek a kinti céggel, hogy utalják vissza neked az ottani áfát.
Én nem azt mondtam, hogy valótlant állítasz. Elhiszem, sőt tapasztaltam, hogy így van. Csak azt mondtam, hogy nem jogszerű eljárás. Úgy van, ahogy a 9-es írja amúgy, le kell levelezni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!