Érdemes aranyra váltanom a pénzem?
Figyelt kérdés
Állítólag a papír pénz tud penészedni, és sok sok éve gyűjtögetem. Olvastam hogy van akinek penészedik és nem akarom hogy használhatatlanná váljon az évek múlásával. Mitől penészedik és mit tehetek ellene? Illetve érdemes aranyba fektetni? Nem vagyok nagy ékszeres, de ha értelmesebb dolog lenne akkor beváltanám aranyra. Illetve a használt arany vétel és eladás közt nagy az árrés? Annyiba veszik vissza amennyiért én veszem? Laikus vagyok a témában Köszönöm a válaszokat előre is.2021. dec. 14. 12:07
1/4 anonim válasza:
Ékszerbe biztos nem érdemes, mert ékszer áron fogod megvenni, de csak törtarany áron fogod tudni eladni.
Akkor már inkább befektetési aranyba. Azt meg nézd meg évekre visszanyúlóan hogy hogy alakult az ára, és döntsd el hogy idő és mennyiség függvényében megéri-e bele tenni.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm 🙏
2021. dec. 14. 12:12
3/4 anonim válasza:
Akkor már inkább euró ... de ott is csak úgy, ha épp van külföldről jövő ismerősöd, aki jó áron átváltja neked, pénzváltó, bankok kizárva.
4/4 anonim válasza:
Nem a pincében, vagy a gépkocsi aknában kell tárolni a papírpénzt, és nem penészedik be. De ha mégis ettől félsz, akkor tedd nylon zsákba és tegyél mellé nedvszívó szilikagélt. És köss szoros csomót a zsák nyakára.
Sok helyen kapható a szilikagél : [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!