Adjak borravalót a futárnak? Alig van pénzem, az a 200 forint is számít... bunkóság nem adni? Vagy mindig szokás adni?
Utoljára két éve adtam borravalót amikor részegen piát rendeltünk az éjszaka közepén és a szakadó esőbe hozta a futár robogóval. Szerencsétlen elesett, a diszpécser hívott, hogy késni fog, majd beesett begipszelt lábbal. Na neki nem sajnáltuk.
Viszont ha alig van pénzed és az a 200 forint is sokat számít akkor miért nem főzöl magadra töredékéből?
Ha adsz, az jófejség, de a másik oldalról ne legyen elvárás, hiszen ez nem kötelező!
Nem érzem bunkóságnak.
Meglepően jól keresnek a futárok, így azaz érv, hogy "Bele van kalkulálva a fizetésükbe" nem állja meg a helyét.
Nyáron egyetem mellett futárkodtam és konkrétan jobb órabért kaptam, mint amit majd Mérnökinformatikus képzés elvégzésével fogok kapni az első 1 évben. Pedig ez a legnagyobb fizetést ígérő szak.
(Átlag 2750 forint nettó / óra volt a bérem FoodPandánál)
Abban az esetben érdemes borravalót adni ha valami olyasmit tesz a futár, ami nem lenne dolga, de ez szerintem minden foglalkozásra igaz.
Pl.: Ha a bolti eladó elmegy felváltatni a 20 ezrest, mert csak azzal tudsz kifizetni egy 300 forintos csokit, akkor neki járna, de egy futárnak nem, mert szimplán elvégzi a munkáját.
Bunkosag nem adni es el is varjak hogy adsz. Inkabb ne is rendelj.
En soha nem rendeltem kajat hazhoz mert a kiszallitas aran meg a borravalo osszegen megvan a deszert is akar. Betelefonalok vagy online megrendelem es elmegyek erte. Bar azt is hallottam hogy akkor is elvarjak a borravalot ha elvitelre kered a kajat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!