Aki külföldöre ment életvitelszerűen élni/dolgozni az gyakorlatilag itthon megbukott?
Kijelenthető hogy ezek az emberek Magyarországon megbuktak. Nem voltak képesek versenyben maradni?
F/30
Balazs legalabb arra figyelnel, hogy ne ellentmondasos kamukerdeseket irj ki.
"És rájössz hogy semmivel se vagy gazdagabb mint otthon..."
Eddig arrol szerepeltel, hogy Ausztriaban meg segelybol is urkent elhetsz te felkegyelmu :)
11: Munka nélkül sokkal jobban lehet kinn élni mint itthon munka nélkül, nagyeszű...
Viszont ha dolgozók életszínvonalát hasonlítod össze,már közel sincs olyan nagy különbség.
De igen, sok orszagban eleg nagy a kulonbseg.
9-es: persze, nem vagyok gazdagabb??? Megint fogalmad sincs semmiröl, de a szád jár rendesen!
Amióta itt vagyok, vettem egy házat (három szint 1000 Nm telekkel) hitelmentesen, emellett még egyet tudnék venni abból, ami befektetve van pénzem.
Autót nem szoktam csináltatni, mert nem 15-20 éves tragacsokkal járok, az éves szervíz az összes, amit ráköltök, ennek "ellenére" üzembiztos, nem hagy ott az úton.
Zabálni nem szoktam, csak enni (habár szerintem fogalmad sincs, mi a különbség), járok étterembe, vedelni szintén nem szoktam, lerészegedni csak ostoba emberek szoktak, de meg tudok fizetni márkás italokat is, ha kedvem támad rá.
És nem parizert eszek, hanem akármit, amire kedvem van és nem gond kifizetni normális kajákat sem.
Egyébként nem vendégmunkásnak számítok, mivel a nyelvet is rendesen beszélem, az állampolgárságom is megvan.
Mellesleg nem mérnök ÚR vagyok, hanem mérnök NÖ
Nem mindenki az ország miatt megy el.
-van aki mondjuk tanulni megy külföldi egyetemre vagy munkatapasztalatot gyűjteni vagy nyelvet tanulni
-van ki családi vagy személyes okok miatt választja a külföldi létet (családi gondok, csalódás, szerelem)
-van aki pusztán csak szerencsét próbálna vagy vonzza egy másik kultúra megismerése
-van aki megélhetési gondok miatt megy külföldre, tippem szerint ők azok akik külfödön is kevésbé boldogulnak vagy alacsonyabban fizetett munkát végeznek el szaktudás hiányában. Hiába kapnak ott több ezer eurós bért ami vonzó forintban kiszámolva, de a helyi körülmények között igy is részben nélkülöznek ott.
Aki kimegy takarítani, mert kint segédmunkásként jobban megél, mint itthon, igen, mondhatjuk. Abban igazad van, hogy kint azért a segédmunkás sem él olyan királyul, mint ahogy itthon szeretnek dicsekedni.
Ha kimegy az orvos, mert kint 10-szer annyiért, sokkal jobb munkakörülmények között dolgozik, akkor egyáltalán nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!