Aki külföldöre ment életvitelszerűen élni/dolgozni az gyakorlatilag itthon megbukott?
Kijelenthető hogy ezek az emberek Magyarországon megbuktak. Nem voltak képesek versenyben maradni?
F/30
Szerintem veled igen komoly bajok vannak logika terén.
Ennek alapján ha valaki munkhelyet vált több fizetés/jobb pozició érdekében, az is megbukott, mert nem az elözö helyen maradt "versenyben", hanem keresett jobbat.
En pl. azert megyek, mert nagyjabol kimaxoltam a fizut, amit a szakmamban az en tapasztalatommal el lehet erni itthon.
7 szamjegyu nettoval nem erzem ugy, hogy nem voltam kepes versenyben maradni, csak tobb ertelmet latom megduplazni vagy megtriplazni ezt a 7 szamjegyu nettot, mint par szazezer forintert valtogatni meg itthon.
NEM. A munkahelyek buktak meg, mert nincs megfelelö minöség, ami az illetönek megfelelne.
Ha pl. MO-on gépészmérnökként kapok havi 500.000 Ft-ot, külföldön meg ugyanolyan beosztásban keresek 5000 Eurot (1.850.000 Ft-nak megfelel), akkor az nem az én hibám, hanem a mo-i lehetöségeké.
Emellett ha MO-on ebben a munkakörben folyamatosan tárgyi feltételek hiányoznak a megfelelö munkavégzéshez, külföldön meg minden a legjobb szinten van, az szintén nem az én hibám.
Persze, ha szerinted megéri MO-on éhbérért doglozni lehetetlen körülmények közt, CSAK hazafiasságból vagy nem tudom, milyen idióta okkból, az a te dolgod, csak nagyon ostoba hozzáállás.
"7 szamjegyu nettoval nem erzem ugy, hogy nem voltam kepes versenyben maradni, csak tobb ertelmet latom megduplazni vagy megtriplazni ezt a 7 szamjegyu nettot, mint par szazezer forintert valtogatni meg itthon."
ű
Azért a sok kitántorgó vendégmunkásunk nem éppen ez a kategória..itthon is kuliztak, nem volt jól fizető munkájuk, stb.
Bebuktak.
"Ha pl. MO-on gépészmérnökként kapok havi 500.000 Ft-ot, külföldön meg ugyanolyan beosztásban keresek 5000 Eurot (1.850.000 Ft-nak megfelel), "
Ja, aztán fizetheted a kinti többszörös árakat. Ja, az aldiban a parizer hasonló áron van.
De ülj be zabálni, vedelni, szórakozni, csináltass autót, fogat, bármit...
És rájössz hogy semmivel se vagy gazdagabb mint otthon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!