Mit tennél ha találnál egy táskában egy millió forintot papír ezresekben minden más azonosítás nélkül?
Azonnal rendőrség.
Nem akarok nagyzolni, de szaros egymillió miatt nem akarok semmi bajt, nagyobb összeg miatt meg más miatt nem akarok bajt.
Fölhívom a rendőröket, és követem az instrukcióikat.
1) vagyok
Nem érdekelne, de szerintem életszerűtlen is, hogy a rendőrség rajtam kérné számon. Ha valamiért mégis igen, megint nem akarok nagyzolni, de a személyem szerintem megint feddhetetlenné tesz.
Kérdező, te mit tennél ilyen esetben?
attól függ hol. munkahelyen? Akkor visszanézném a kamerákat, hogy ki ment be.
máshol? Kizárt, mert nem teszem le sehol se a táskámat őrizetlenül.
Kamerák vagy más támpontok alapján biztosan megtalálható a gazdája. A rendőrség tud segíteni.
A fizetésem kevesebb, mint 2,5szereséért nem kockáztatnék én se semmit.
Jó kérdés. Attól függ, hogy hol találnám. Bekamerázatlan, gyér forgalmú területen, ahol senki nem látja, ki vitte oda és ki viszi el, kiscímletű azonosítatlan készpénz esetében lehet, ha őszinte akarok lenni, esélyes, hogy a hátizsákomban landolna, aztán megpróbálnám kinyomozni, hogy sorozatszám alapján követik-e a bankjegyeket.
Ha igen, vinném a rendőrségre. Úgy az egymillió esély lebukni, ha pedig valahol használom, pár napon belül úgyis bankba kerül, ahol ebben az esetben leolvassák a sorozatszámot és már van is egy adatpont. Az üzletek, befizetős ATM-ek mind kamerázottak.
Ha nem követik a sorozatszámokat, akkor viszont ilyen összeggel nagyon meg kell dolgozni a lebukásért.
De szívesebben találnék egy elhagyott nyertes lottószelvényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!