Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Miért drágultak az árak az...

Miért drágultak az árak az országokban ahol bevezették az eurót nemrég?

Figyelt kérdés
Görögországról és Szlovákiáról is olyat hallottam hogy ami 60 cent lett volna az 1€ lett. De mién?

2021. dec. 5. 11:08
 1/6 anonim ***** válasza:
48%
Mert felfele kerekitettek mindent, nezd emgolasz orszagot, ok jol megszivtak pont ezzel, 17 szazalekkal szarabb a gazdasagi helyzetuk az eu ota mint elotte
2021. dec. 5. 12:01
 2/6 anonim ***** válasza:
A boltosok azon próbáltak meg nyerészkedni, hogy nem mindenki számolta át a termékeket. De azért ez nem volt olyan általános.
2021. dec. 5. 13:31
 3/6 anonim ***** válasza:
91%
Az euro sem inflációálló, ha erre gondolsz. Vagy ha a konkrét átálláskori drágulásra, azt előttem leírták
2021. dec. 5. 19:39
 4/6 anonim ***** válasza:

#2: Görögországban még évekig kiírták drachmában is az árakat. Mintha Szlovákiában is láttam volna, hogy koronában is ott volt az ár egy darabig.

Hollandiában az euro bevezetése előtt 2 gulden körül volt egy pohár sör a pub-okban, ami kb. 1 euronak felelt meg. Utána valamiért megtartották 2 euróban a sör árát. Általában meg felfelé kerekítettek.

2022. jan. 15. 19:02
 5/6 anonim ***** válasza:
Itt is brutálisan emelkednek az árak pedig nem vezették be az eurót.
2022. jan. 15. 19:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja. Csak a sörnél maradva, január 1-től 20-30 Ft-al drágultak azok is.
2022. jan. 15. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!