Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A Postán maradó csomagokat...

A Postán maradó csomagokat miért a személyi igazolványért cserében adják át még mindig?

Figyelt kérdés

Számomra még mindig meglepő, hogy a Postán a címzett nevének bemondására egy személyi igazolványszámért cserébe odaadják a csomagot. Kb negyedévente jön ilyen csomag, kettő családtag nevén (aminek a saját nevemhez nincs köze). Közel ezer lelkes kis falu, az ember néha hajlamos a személyijét otthon hagyni (tudom, tudom, nálad kell legyen...), és nem egyszer kellett visszakullognom érte. Holott a telefonom nálam volt mindig, benne a Postától a csomag megérkezéséről tájékoztató SMS-el, amiben benne van a csomag azonosítója.

Miért van az, hogy a Postán még mindig személyi kell, egy például egyedi azonosító vagy QR kód helyett, amit kizárólag a címzett (vagy akit erre felhatalmaz, kvázi odaadja a kódot) ismerhet? Csomagautomatáknál és Packeta csomagpontoknál is tökéletesen működik a rendszer. A Magyar Posta miért nem halad a korral? Esetleg egy postai dolgozó van itt, aki tudna erre indokot adni?

2021. dec. 4. 17:40
1 2 3
 21/23 BlackSword ***** válasza:
Csak a lényeget nem akarod felfogni... akik az általad végzett kisérletben szerepeltek, nem végezték szabályosan a munkájukat... ennyi sajnos... a posta pedig elég nagy szervezet ahhoz, hogy rendszerezzen... ráadásul a szemelyigazolvány száma egy egyedi azonosító, így ha esetleg bűncselekmény történik, akkor van mit azonosítani... egy mail címre küldött szubsztancia nem az... azt fel lehet törni, és hopp, már vitték a rendelt, kifizetett kütyüdet, a nagyitól kapott sáladat, vagy bármit ami neked fontos a lehetősége nélkül hogy megkerüljön, vagy legalább az árát visszakapd... a kivételekből meg a postán úgy annyi van, hogy nincs ember aki azt fejben tartsa... a személyidnek mellesleg úgy is nálad KELL lenni... halkan megjegyzem, hogy a törvény a rendőrségnek lehetőséget ad arra, hogy az azonosításod idejéig akár vizsgálati fogságban is tartson amennyiben nem tudod magad igazolni... igaz nem élnek vele szinte soha... szóval legyen nálad, azt csókolom... nem nagy ügy...
2021. dec. 13. 20:51
 22/23 anonim ***** válasza:
46%
Én csak azt nem értem, hogy ha ez a probléma hogy személyit kell vinni, mit oldana meg a telefon? Hiszen azt ugyanúgy otthon hagyhatod. Ráadásul azzal még több gond lenne, mert le is merülhet, ami jóval gyakrabban elő tud fordulni.
2021. dec. 13. 21:34
 23/23 anonim ***** válasza:

Én maradibb vagyok ebben a tekintetben is. Nem emlékszem, hogy lett volna negatív élményem a postai csomagátvételeknél. Nem volt sok, inkább házhoz rendeltem. De a jelenlegi csomagot inkább a postára kérem, mert ugye nem tudni pontosan, mikor jön a csomag. És ha melózom, akkor meg kéne kérni valakit, hogy legyen ott az adott pillanatban. Plusz a telónak is a zsebemben kéne lennie a melóban, az meg nem minden munkahelyen megoldható/megengedett. Persze nálam is előfordult, hogy pont nem volt nálam a személyim (na meg a pénztárcám sem). De ha tudom, hogy jön a csomag, akkor alapból a pénztárcával megyek a postára.

Személyit is lehet (gondolom hihetően hamisítani, szóval az sem véd meg teljesen. De egy sms-ben vagy e-mailben kapott kód szerintem meg még kevésbé. Szóval én inkább az old school módszert szeretem. Személyi oszt csókolom.

2023. júl. 13. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!