A Postán maradó csomagokat miért a személyi igazolványért cserében adják át még mindig?
Számomra még mindig meglepő, hogy a Postán a címzett nevének bemondására egy személyi igazolványszámért cserébe odaadják a csomagot. Kb negyedévente jön ilyen csomag, kettő családtag nevén (aminek a saját nevemhez nincs köze). Közel ezer lelkes kis falu, az ember néha hajlamos a személyijét otthon hagyni (tudom, tudom, nálad kell legyen...), és nem egyszer kellett visszakullognom érte. Holott a telefonom nálam volt mindig, benne a Postától a csomag megérkezéséről tájékoztató SMS-el, amiben benne van a csomag azonosítója.
Miért van az, hogy a Postán még mindig személyi kell, egy például egyedi azonosító vagy QR kód helyett, amit kizárólag a címzett (vagy akit erre felhatalmaz, kvázi odaadja a kódot) ismerhet? Csomagautomatáknál és Packeta csomagpontoknál is tökéletesen működik a rendszer. A Magyar Posta miért nem halad a korral? Esetleg egy postai dolgozó van itt, aki tudna erre indokot adni?
Én maradibb vagyok ebben a tekintetben is. Nem emlékszem, hogy lett volna negatív élményem a postai csomagátvételeknél. Nem volt sok, inkább házhoz rendeltem. De a jelenlegi csomagot inkább a postára kérem, mert ugye nem tudni pontosan, mikor jön a csomag. És ha melózom, akkor meg kéne kérni valakit, hogy legyen ott az adott pillanatban. Plusz a telónak is a zsebemben kéne lennie a melóban, az meg nem minden munkahelyen megoldható/megengedett. Persze nálam is előfordult, hogy pont nem volt nálam a személyim (na meg a pénztárcám sem). De ha tudom, hogy jön a csomag, akkor alapból a pénztárcával megyek a postára.
Személyit is lehet (gondolom hihetően hamisítani, szóval az sem véd meg teljesen. De egy sms-ben vagy e-mailben kapott kód szerintem meg még kevésbé. Szóval én inkább az old school módszert szeretem. Személyi oszt csókolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!