Revolut - Maga a cég és a rajta való tőzsdézés + kis crypto téma(?)
+ Crypto, mert miért ne.
Sziasztok,
Tudom, hogy volt már itt többször is szóban GYK-n a téma, de úgy gondoltam itt az ideje ismét elővenni, mivel A, most kezdtem el használni B, azóta bármi változhatott.
Oké, kezdjük a tőzsdével.
Elméletileg a Brexit miatt az Uniós befektetés-védelmi törvényeknek annyi, tehát elméletileg bármikor zárolhatják a számlám.
Na mármost, ez mennyire jellemző? Supportnak nem az a dolga, ha ilyen van automatikusan kijavítsa az AI által óvintézkedésből hozott zárolását?
Egyáltalán ilyen van és legális bármilyen ország törvényhozásánál, hogy a cég zárolhatja a számlád, ergo elveheti a részvényeid?
Ultra szopás lehet, ha van már neked befektetve több tízezer euród aztán bumm zárolják a számlád.
Bár én elképzelhetetlennek tartom, főleg, hogy mekkora cég és azzal csak tökönlőné magát.
Másik, crypto. Ugye azt tudjuk, hogy a Revolutos számládon lévő cryptovalutákat nem lehet valamiért kiutalni a saját Coinomi-s, Exodus-os vagy akármilyen crypto walletedre. Elméletileg, legalábbis ahogy hallottam ez azért van, mert a Revoluton amit veszel crypto az full off-shore, papíron van gyakorlatilag meg 50-50 vagy igen vagy nem. Ez mennyire igaz?
Kiss off, de, Coinbase és Binance amiket mindig ajánlgatnak Revolut helyett, viszont trustpiloton az értékelések merőben ennek az ellenkezőjét mutatják. És ez miért van?
Még egy pillanatra visszakanyarodok a tőzsdei részhez, aki már egy jó ideje, netalántán évek óta csinálja, mik a tapasztalatok? Azt tudom, hogy amit ott veszel részvényt azután megkapod az év végi osztalékot. Gondolom a revolutos számládra helyezik el a kiosztás időszakában.
Asszem ennyit akartam :D
Köszi előre is a válaszokat!
A revolut már EU rezidens cég...
Ott nem valódi bitcoint veszel, hanem egy bitcoin alapú befektetést csinálsz.
Mar régóta nem az osztalekrol szol a tozsde... Vannak brokerek akik az osztalekot nem is adjak oda... Masik dolog, kripto derivativa es kripto kozott azert lenyeges kulonbseg van, sot radikalis is adozas szempontbol.
Binance - tobbszor is meglageltek az utalasom esnem tudtam penzt betenni
Coinbase - draga, meg a pro is
Kraken - en ezt hasznalom, tok jo
Revoluton csak részvényt erdemes venni, kriptot semmikepp
#1 Ezt hogy érted? Áthelyezték a székhelyüket? Mert eddig londoni székhelyűek voltak ahogy tudom. Az meg már a Brexit óta EU-n kívül található.
#2 Nem adják oda az osztalékot? Nem arról beszélsz amikor CFD meg hasonló off-shore dolgokkal seftelsz? Tudtommal ha normál részvényt veszel az már a tied és jogosan jár minden esetben az osztalék.
Másik, Revolut ahogy tudom ilyen normális részvényt árul, és ők 100%-ban kiutalják az osztalékot.
Kraken: Nem te vagy az első aki ajánlotta, viszont (csak mint az összes többi ezzel foglalkozó cég/app/weboldal) ez is elég ramaty értékelésekkel rendelkezik Trustpiloton (most 2 csillag). Ez miért van? Mennyire lehet a Trustpilotnak hinni ha ennyire lehúznak minden kriptoval foglalkozó céget?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!