Hány forint pénz tartalék kell ma egy embernek Magyarországon?
#10-es
Abba teszed a pénzed amibe akarod, viszont számoljál a kockázattal is, jelenleg várható egy reset a jövőben, mert elértük már a monetáris ciklus végét, és akkor nem szeretném a befektetésemet fiat pénzben vagy kötvényekben tárolni.
Én azt gondolom, hogy ha államcsőd lesz, akkor teljesen mindegy, hogy a pénzed állampapírban, bankszámlán, vagy a párnacihában van... Nem fog érni semmit.
Ennek ellenére egyébként a vésztartalékunkat mi sem állampapírban tartjuk, de nem azért mert az államcsődtől félünk, hanem mert én így érzem biztosnak, 2 perc alatt mozgósíthatónak. Ez az én saját hülyeségem, más simán beleteszi valamibe, legyen az állampapír, vagy akármi más.
11 az ilyen great reszet hulyesegeket honnan veszed? Mit szivsz?
Valami filmbe lattam hasonlo hulyeseget :)))
Kb 12 eves koromba meg en is hittem ilyen hulyesegekben, de felnotem. Ugy latszik nalad ez nem tortent meg
Látszik, hogy pénzügyileg analfabéta vagy.
Ha ismernéd a fiat pénzek működését akkor tudhatnád, hogy el jön az a pont amikor annyit fog érni a forint mint a pengő.
Így működnek a fiat pénzek, ha megnézed a történelmet akkor láthatod, hogy a fiat pénzek nem örök életűek, nem úgy mint az arany, mert nincs mögöttük fedezet. Csak egy hitel pénz az egész, az arany pedig nem más adósága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!