Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hány forint pénz tartalék...

Nyaszad kérdése:

Hány forint pénz tartalék kell ma egy embernek Magyarországon?

Figyelt kérdés
2021. nov. 26. 00:14
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
44%

#10-es

Abba teszed a pénzed amibe akarod, viszont számoljál a kockázattal is, jelenleg várható egy reset a jövőben, mert elértük már a monetáris ciklus végét, és akkor nem szeretném a befektetésemet fiat pénzben vagy kötvényekben tárolni.

2021. nov. 26. 11:19
 12/35 A kérdező kommentje:
Engem érdekel a 9 és írása is, kérlek benneteket érveket és ellenérveket felsorakoztatva vigyázzatok
2021. nov. 26. 12:38
 13/35 A kérdező kommentje:
*vigyázzatok
 14/35 A kérdező kommentje:
* vitázzatok
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Én azt gondolom, hogy ha államcsőd lesz, akkor teljesen mindegy, hogy a pénzed állampapírban, bankszámlán, vagy a párnacihában van... Nem fog érni semmit.

Ennek ellenére egyébként a vésztartalékunkat mi sem állampapírban tartjuk, de nem azért mert az államcsődtől félünk, hanem mert én így érzem biztosnak, 2 perc alatt mozgósíthatónak. Ez az én saját hülyeségem, más simán beleteszi valamibe, legyen az állampapír, vagy akármi más.

2021. nov. 26. 15:47
 16/35 A kérdező kommentje:
És mi ez a két perces ízé?
2021. nov. 26. 15:50
 17/35 anonim ***** válasza:
Mármint hogy honnan tudom ennyi idő alatt mozgósítani? Otthon van egy kisebb része, a nagyobb pedig megtakarítási számlán. Nekünk ez nem azért van, hogy nyereséget termeljen, vagy ne inflálódjon el, hanem hogy ha kell, akkor kiveszem a "fiókból" és használom. De ez mindenki értékrendje szerint más. Valaki lelki nyugalmának az is elég lehet, ha annyi idő alatt hozzáfér, ahogy az állampapírból vissza tudja vezetni. Ezt is megértem.
2021. nov. 26. 16:00
 18/35 anonim ***** válasza:
ha itt államcsőd lesz, akkor az életedért fogsz futni és nem a pénzedet fogod sajnálni.
2021. nov. 26. 17:56
 19/35 anonim ***** válasza:

11 az ilyen great reszet hulyesegeket honnan veszed? Mit szivsz?

Valami filmbe lattam hasonlo hulyeseget :)))

Kb 12 eves koromba meg en is hittem ilyen hulyesegekben, de felnotem. Ugy latszik nalad ez nem tortent meg

2021. nov. 26. 18:11
 20/35 anonim ***** válasza:

Látszik, hogy pénzügyileg analfabéta vagy.

Ha ismernéd a fiat pénzek működését akkor tudhatnád, hogy el jön az a pont amikor annyit fog érni a forint mint a pengő.

Így működnek a fiat pénzek, ha megnézed a történelmet akkor láthatod, hogy a fiat pénzek nem örök életűek, nem úgy mint az arany, mert nincs mögöttük fedezet. Csak egy hitel pénz az egész, az arany pedig nem más adósága.

2021. nov. 26. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!