Október 30-án meghalt édesanyám. Jár neki a novemberi nyugdíj és a nyugdíjprémium? Nem pénzéhesség miatt kérdezem, csak attól tartok, vissza kell majd később utalnom, ha nem jogosult rá esetleg.
A novemberi nyugdíj már biztosan nem jár, ha a postás hozza, át sem szabad venni.
A prémium, hát az passz, meglátásom szerint jár, de csak arányosan. Tényleg ne költsd el, a nyufig nekem majdnem letépte a fejemet egy tévesen utalt nyugdíj miatt, noha ők hibáztak. Hamarosan jelentkeznek (nyufig), és megírják pontosan.
Részvétem.
A novemberi már nem jár, vissza kell majd utalnod.
Fogadd részvétem.
A novemberi nyugellátása már nem jár.
Nyugdíjprémium:
"Nyugdíjprémiumban kell részesíteni azokat a nyugdíjasokat, akik 2020. év legalább egy napján, valamint 2021 novemberében is öregségi nyugdíjban, mezőgazdasági járadékban részesülnek, ha az öregségi nyugdíjkorhatárt már 2021. előtt betöltötték, vagy özvegyi nyugdíjban (kivéve az ideiglenes özvegyi nyugdíjat), árvaellátásban vagy szülői nyugdíjban részesülnek."
Ebből azt olvasom ki, hogy Édesanyádnak nem jár, mert novemberben már nem jogosult nyugellátásra. Viszont biztos nem vagyok benne, csak a szabályt próbáltam értelmezni.
Szia!
A NYUFI-nal lemondtad a nyugdijat?
Csak azert kerdem, mert le kell.
A visszamenőleges emelési különbözet képezi hagyaték tárgyát.
A novemberi ellátás és a prémium nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!