Hogy tudok kijelentkezni hamarabb a munkaügyiből?
Az a helyzet, hogy későn mentem vissza a munkaügyibe a hiánypótlás miatt, meg nem foglalkoztam annyira vele. Az ellátást megállapították, ki is fogják fizetni. Az OEP kiskönyvemet elvették, azt mondták azt is postázzák majd. Azt az infót mondták, hogy csak úgy jelentkezhetek ki ha elküldöm a munkaszerződést emailben és a bejelentő lapot, és akkor postázzák az OEP kiskönyvet is. Viszont a munkahely belépés napján kell az OEP kiskönyv, anélkül is kaphatok munkaszerződést? Az sem biztos hogy az nap megérkezik a postára, de az sem hogy lesz időm elmenni érte. Előbb kikérhetem vajon?
Kicsit hosszú lett, köszi a válaszokat!
A munkahelyednek nem kell a beléptetéshez az OEP kiskönyv.
Viszont a munkaügyinek sem kell leadnod a munkaszerződésed, a bejelentőlapot meg főleg nem.
Ha nem létesítesz munkaviszonyt, akkor is megszüntetheted az álláskeresői regisztráltságodat:
"Az állami foglalkoztatási szervként eljáró illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatal a jogszabálynak megfelelően
az alábbi esetekben törli a nyilvántartásból az álláskeresőt:
- ha az álláskereső azt kéri, vagy..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!