Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mibe fektessem a pénzemet?

Mibe fektessem a pénzemet?

Figyelt kérdés

Jelenleg állampapírba (rövid távra) és részvény indexbe fektetek (hosszútávra) (Ishares Core S&P 500).

Azonban szerintem kéne még pár dolog, hogy ne csak két lábon álljak.

Mibe fektethetnék be havonta egy kis pénzt?

2021. nov. 22. 14:49
 1/8 anonim ***** válasza:
21%

Portfóliót kell kialakítani

Nekem jelenleg több értékpapír alapban, lakáskasszában, nyereménybetétkönyvben, ill nem túl jövedelmező magánnyugdíjkasszában van (nincs szja-m, szóval nem nagyon éri meg), de lehetne nyugdíjbiztosításban is, aminszintén csaknadójóváírással éri meg. Emellett van pénzem euróban (abban kaptam, nem váltom át, de egy része még 340es árfolyamról van, de befektetni meg nem tudom, mert egy része februárban a navé lesz, többit be kell tegyem a kft-be)

Ismerős rengeteget fizet be egészségpénztárra és mindent onnan vesz, amit lehet, így év végén sok adójóváírást kap oda.

Én javaslom, hogy minimum a bankodban keresd meg a befektetési tanácsadót! Vagy inkább egy függetlent.

2021. nov. 22. 14:59
 2/8 anonim ***** válasza:
28%
Ja, a nyereménybetétkönyv az nem komoly, csak a fémpénzek és a plazmaadós pénzem egy része megy oda 😃
2021. nov. 22. 15:01
 3/8 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem érdemes cryptot venni. Ha utána nézel, tudsz olyanokat venni, amiket akár hosszabb ideig is érdemes bent hagyni.
2021. nov. 22. 17:11
 4/8 anonim ***** válasza:
30 szazalek btc, 60 szazalek s&p500, 10 szazalek allampapir
2021. nov. 22. 17:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem diverzifikálj eszköz, devizanem és még ország szerint is ha lehet. Így valamelyest csökken a ugyan a lehetséges nyereséged, de ugyanígy a lehetséges veszteséged is.

Nekem most nagyjából így néz ki a portfólióm, de ez folyamatosan változik:

40 % egyéni részvények USD-ban (munkaigényes, de eddig többet hozott mint egy indexkövető alap)

40% állampapír (ebből 25% inflációkövető forint, 25% fix kamatozású forint, 50% inflációkövető EUR)

15 % készpénz (HUF, EUR, USD kb. azonos arányban)

5 % BTC , arany, lakástakarék, autónyeremény betét és egyéb.

Nem azt mondom hogy ez a helyes, de nálam most kb. ilyen. Persze fel lehet tenni mindent egy lapra és akkor lehet, hogy fél év alatt megsokszorozod a pénzed, de akkor ugyanígy az ellenkezője is előfordulhat.

2021. nov. 22. 18:50
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem túl kockázatos készpénzben tartanod a vagyonod egy részét? Mi a célod vele?
2021. nov. 22. 19:46
 7/8 anonim ***** válasza:
A készpénz alatt a számlapénzt is értem, ami valamilyen számlán van de nincs befektetve. Ez gyakran több mint 15 %. Leginkább stratégiai célból tartom, hogy ha jön egy nagyobb áresés valamelyik piacon akkor tudjak azonnal vásárolni. Vagy egyszerűen csak azért mert eladtam valamit és hirtelen nem tudom mibe fektessem. Amúgy valódi készpénzt is érdemes tartalékolni szerintem valami erősebb valutában arra az esetre ha becsődöl a bankod, zárolják a számládat vagy beüt valami országos cirkusz. Bár pillanatnyilag ez nem valószínű, de sosem lehet tudni. Egy kisebb tűzálló széf erre tökéletesen megfelel. Nyilván ez csak egy vélemény.
2021. nov. 22. 20:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Egyesek Legoba fektetik és amúgy nem is hülyeség😄
2021. dec. 3. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!