Egyszerűsitett foglalkoztatásra (alkalmi munka) igényelhető álláskeresési járadék?
Most lesz decemberben hogy kb. 3 év után ott kell hagynom a melóhelyemet(Az teljes munkaidős bejelentett munkakör volt) - ezután igénybe tudom/tudnám venni viszont lehet hogy nem szeretném azonnal mert el tudnék menni egyszerűsítettre ideiglenesen.
Az lenne a kérdésem hogy azután is jár az álláskeresési ha esetleg igénybe szeretném venni vagy arra nem?
most vedd igénybe, mert az álláskeresési mellett teljesen hivatalosan dolgozhatsz egyszerűsített foglalkoztatásban.
Azt viszont tudnod kell, hogy amint lejár az álláskeresési, "védtelen" leszel: se TB-d nem lesz, se betegállomány, se szabadság, se felmondási idő stb
Álláskeresési járadék mellett is dolgozhatsz egyszerűsített foglalkoztatásban. Azért nem érdemes várni az igénnyel, mert az a kérelem benyújtása előtti időszakra vizsgálja a feltételeket, nehogy véletlenül kiessél valamelyik feltételből és hátrányt szenvedj, mert húzod vele az időt.
Volt már, aki így járt...
Elmehet amúgy a K anyjába az egész Munkaügyi
Kiküldte a közvetítő lapot egy közalkalmazotti szoci otthonba melóra, ami egy olyan pusztába van ahol kb busz se nagyon jár... Határidőnek megjelölve január 3-adikát a közvetítőlap visszajuttatására! Hát nem voltam idegbajos kicsit se, pont az előbb olvasott "az állami szféraba ilyenkor már a fű se nő" elv alapján... Közvetlen ünnepek előtt vagyunk, jön a karácsony, eleve leáll napokra minden, a két ünnep közt szerintem irodán sehol sincsenek ott ilyen helyen, szoc.intézményekbe max ügyelet van, január első munkanapjáig meg intézkedj meh futkozz papírt kitöltetni! Legalább a határidőt tolták volna ki január első munkanapja helyett az első hét végéig! 😠
Egyértelműen arra mennek, hogy kirugdalják az embert a rendszerből!
5-ös!
Pénteken szenteste van. ;) Karácsony 25-én és 26-án van. :)
5-ös, úgy is van, kössél bele. Minek a Szentestéje van? Karácsonyé, nem?
Wikipédia:
"Nemzeti ünnepek, emléknapok, világnapok
karácsony előestéje, szenteste"
Amúgy a lényegen semmit nem változtat - addig még 4 teljes napja van a 4-esnek arra, hogy elmenjen, lejelentkezzen az adott helyen. Nem muszáj elvállalni, lehet ilyen-oéyan ondokokra hivatkozni, de meg kell jelenni.
Túl vagyok a jelentkezésen
Nem is értették, minek küldtek oda az évvégén közvetlenül, mikor már semmi ilyennel nem foglalkoznak. A közvetítő lapot nem töltötték ki, pedig direkt kértem, mert záros határidős, de nem akarták. Küldjek önéletrajzot, bizonyítványmasolatot, meg a nyugdíjfolyósítótól jogviszony igazolást az eddigi munkáimról hogy megállapithassák, hogy alkalmas lennék-e a közalkalmazotti státuszra... És majd szólnak hogy kellek vahy sem
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!