Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Egyszerűsitett foglalkoztatásr...

Egyszerűsitett foglalkoztatásra (alkalmi munka) igényelhető álláskeresési járadék?

Figyelt kérdés

Most lesz decemberben hogy kb. 3 év után ott kell hagynom a melóhelyemet(Az teljes munkaidős bejelentett munkakör volt) - ezután igénybe tudom/tudnám venni viszont lehet hogy nem szeretném azonnal mert el tudnék menni egyszerűsítettre ideiglenesen.

Az lenne a kérdésem hogy azután is jár az álláskeresési ha esetleg igénybe szeretném venni vagy arra nem?

2021. nov. 21. 21:25
 1/8 anonim ***** válasza:
56%

most vedd igénybe, mert az álláskeresési mellett teljesen hivatalosan dolgozhatsz egyszerűsített foglalkoztatásban.

Azt viszont tudnod kell, hogy amint lejár az álláskeresési, "védtelen" leszel: se TB-d nem lesz, se betegállomány, se szabadság, se felmondási idő stb

2021. nov. 21. 23:36
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

Álláskeresési járadék mellett is dolgozhatsz egyszerűsített foglalkoztatásban. Azért nem érdemes várni az igénnyel, mert az a kérelem benyújtása előtti időszakra vizsgálja a feltételeket, nehogy véletlenül kiessél valamelyik feltételből és hátrányt szenvedj, mert húzod vele az időt.

Volt már, aki így járt...

2021. nov. 22. 06:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a segítséget. Ment a zöld pipa.
2021. nov. 22. 10:55
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

Elmehet amúgy a K anyjába az egész Munkaügyi

Kiküldte a közvetítő lapot egy közalkalmazotti szoci otthonba melóra, ami egy olyan pusztába van ahol kb busz se nagyon jár... Határidőnek megjelölve január 3-adikát a közvetítőlap visszajuttatására! Hát nem voltam idegbajos kicsit se, pont az előbb olvasott "az állami szféraba ilyenkor már a fű se nő" elv alapján... Közvetlen ünnepek előtt vagyunk, jön a karácsony, eleve leáll napokra minden, a két ünnep közt szerintem irodán sehol sincsenek ott ilyen helyen, szoc.intézményekbe max ügyelet van, január első munkanapjáig meg intézkedj meh futkozz papírt kitöltetni! Legalább a határidőt tolták volna ki január első munkanapja helyett az első hét végéig! 😠

Egyértelműen arra mennek, hogy kirugdalják az embert a rendszerből!

2021. dec. 19. 14:40
 5/8 anonim ***** válasza:
44%
4-es, pénteken van karácsony - mivel nem dolgozol, akkor hétfőtől csütörtökig még bőven van időd elmenni :-) Ha nem teszed, ki fogsz kerülni a rendszerből és nem kapsz álláskeresésit.
2021. dec. 20. 00:23
 6/8 anonim ***** válasza:
27%

5-ös!

Pénteken szenteste van. ;) Karácsony 25-én és 26-án van. :)

2021. dec. 20. 03:35
 7/8 anonim ***** válasza:
44%

5-ös, úgy is van, kössél bele. Minek a Szentestéje van? Karácsonyé, nem?

Wikipédia:

"Nemzeti ünnepek, emléknapok, világnapok

karácsony előestéje, szenteste"

Amúgy a lényegen semmit nem változtat - addig még 4 teljes napja van a 4-esnek arra, hogy elmenjen, lejelentkezzen az adott helyen. Nem muszáj elvállalni, lehet ilyen-oéyan ondokokra hivatkozni, de meg kell jelenni.

2021. dec. 20. 11:54
 8/8 anonim ***** válasza:

Túl vagyok a jelentkezésen

Nem is értették, minek küldtek oda az évvégén közvetlenül, mikor már semmi ilyennel nem foglalkoznak. A közvetítő lapot nem töltötték ki, pedig direkt kértem, mert záros határidős, de nem akarták. Küldjek önéletrajzot, bizonyítványmasolatot, meg a nyugdíjfolyósítótól jogviszony igazolást az eddigi munkáimról hogy megállapithassák, hogy alkalmas lennék-e a közalkalmazotti státuszra... És majd szólnak hogy kellek vahy sem

2021. dec. 20. 13:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!