Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogyan teszitek érdekesebbé a...

Hogyan teszitek érdekesebbé a home office-t, hogy ne legyetek depressziósak a végén?

Figyelt kérdés
Programozó vagyok, és majdnem full távmunkában dolgozok, sajnos másra nem is igen van lehetőség a jelenlegi munkahelyemen. És néha érzem, hogy kicsit sok ez az otthonlét. Akik vagytok még hasonló munkakörnyezetben, hogyan csináljátok, hogy ne legyetek nagyon zárkózottak?
2021. nov. 2. 22:12
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg hasonló helyzetben lévő kollégával, baráttal összejönni és egy légtérben dolgozni? De ha nagyvárosban laksz, léteznek màr amolyan közösségi iroda-kávézók, amiket direkt ilyen célra hoztak létre. Azt nem tudom, a járvány mennyire módosította ezeknek a működését.
2021. nov. 2. 22:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én speciel imádom, társaságnak ott vannak a hétvégék, mikor megyek a többiekkel bicajozni. Kell a halálnak a sok életunt munkatárs.
2021. nov. 2. 22:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a csoportnak van minden nap megbeszélése, ez van hogy egy órás is tud lenni ha épp nincs sok munka. Megbeszéljük persze a munkával kapcsolatos dolgokat is, de mindig van egy kis (vagy sok) egyéb is, ez nekem bőven elég. Napközben is van hogy felhívjuk egymást (junioroknak sokat kell segíteni).

Nem egyedül élek amúgy, nyilván ez is segít.

2021. nov. 2. 22:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
3 vagyok, a csoportban megy pluszban egész nap a chat-csoport, szóval ha valami nagy szar történik épp, ki tudom magam dühöngeni, még ha csak írásban is :).
2021. nov. 2. 22:51
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Vegyel egy xboxot, en azt szoktam lenyomom a melot aztan gamelek vagy podcastokat hallgatok
2021. nov. 3. 05:58
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is homeoffice-ban vagyok programozóként. Nem unatkozom, mert amúgy nappalis egyetemista vagyok. Otthon se unatkozom, mert kolis vagyok. Szóval nem is otthonról dolgozom, hanem koliból, egyetemről, vonatról, otthonról.
2021. nov. 3. 07:25
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nekem van családom, így nem vagyok állandóan egyedül. De mellettük is azért összejárok időnként barátokkal. Az, hogy sokat vagyok otthon, nekem nem gond, alapból se szeretek állandóan mászkálni, meg én alapjáraton jól elvagyok magamban is, számomra a bejárás sokkal nagyobb nyűg volt.
2021. nov. 3. 09:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
2-es vagyok. Én egyedül lakom (a cicával :), nekünk is állandó chat van munka közben, ahol azért van egyéb csevegés is, nem csak munka. Kéthetente videós team meeting is, ott se csak munkáról esik szó, nálunk bátorítják is, mondván, hogy az irodában is -beszélgetnél a kollégákkal erről-arról. Nekem ez bőven elég, azt osztok meg, amit én jónak látok magánügyileg, társaságnak meg vannak barátaim, akikkel 7végente találkozom.
2021. nov. 3. 11:38
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Látom, a többségnek abszolút nincs gondja a home office-ba vonult munkavégzéssel - az én munkatársaim is ezen az állásponton vannak. Ennek őszintén örülök.

Én sajnos a másik oldalt kell, hogy gyarapítsam, engem a két év bezártság teljesen leamortizált. Mást se csinálok, csak felkelek, dolgozok, alszok. Online meetingeken veszek részt szakmai témákban, de mással senkivel nem találkozom. A monitort és a négy falat bámulom két éve, lassan már az őrület határán vagyok.

A kimozdulás segíthet egyedül ilyen állapotban, baráti társaságokkal igazi, valós kapcsolatok gyakorlása: sörözések, kirándulások, edzés, stb. A többiek által leírt tippek is jók, ha valakinek működnek - a legtöbbjükkel nekem az a problémám, hogy semmilyen számítógép előtti tevékenységet nem szeretnék már kikapcsolódásként végezni, így is teljesen belegyógyultam a székbe. Egyéni sporttevékenység segít némileg a dolgon, de sajnos az emberekkel való kommunikációt az se hozza be a képbe. Sajnos nekem az összes ismerősöm is már családos vagy a barátnőjével van, mindegyikük jól el van a saját kuckójában, s így érthető, hogy eszük ágában sincs bárhova bárkivel elmenni.

2021. nov. 5. 05:26
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
9: én kétgyerekes anyaként mondom, hogy szerintem rosszul látod. Attól, hogy valaki családos, egyáltalán nem biztos, hogy esze ágában sincs bárkivel bárhova elmenni. Sokszor szerintem ezt csak ti hiszitek, de az igazság az, hogy szeretjük nyilván a családot, de jólesik néha felnőtt programra menni valakivel, és nem a gyerekekről beszélgetni. Pár óra, ami nem arról szól, hogy körülöttük ugrálunk, hanem felnőtt emberként, nyugiban lazítunk. Nekem is vannak olyan barátaim, akiknek nincs gyerekük, én szívesen találkozom velük. Szerintem nyugodtan tehetnél egy próbát, könnyen lehet, hogy a családos barátaid is örülnének neki :)
2021. nov. 5. 07:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!