Van itt olyan fiatal aki éveken át spórolt budapesti ingatlanra külföldi munkával de elkésett, és az ingatlanboom kiterítette és ettől depressziós lett?
Milyen érzés volt hogy az árak lelépték a megtakarításotokat? Milyen érzés volt hogy romba dőltek az álmok?
Milyen érzés volt megélni ezt?
Én belebetegedtem és pszichiátriára készülök menni emiatt.
F/28
Kérj segítséget akkor, jobb lesz utána!
Nekem túllépte a megtakarítást, de plusz 1 év után felhoztam magamat, most fogok venni. De persze emögött sok munka volt. Ha nem tudnék most venni sem dőltek volna romba az álmaim, ez csak egy lakás.... azért nem a világ vége, ha nem vettem volna. Sok álmom van, de egyik sem ilyen jellegű.
26/N
Én szintén így jártam. Sok ismerősöm már előrébb tartott az életében, és jó időben vett harmadannyi áron lakást. Nekem akkor még nem volt szükséges, de a pénzt mindig félre tettem, hogy ha eljön az idő, ne legyen gond ebből. Aztán fél pillanat alatt úgy felmentek az árak, hogy éppen tudnék talán venni, de az összes megtakarításom kuka lenne, és őszintén szólva nem tartom érdemesnek ezeket a fővárosi (- tartózkodási helyem) ingatlanokat arra, hogy 50-60 meg mégtöbb milliót rájuk költsön az ember. Ennyi pénzből vidéken már olyan családi házat lehet építeni, hogy na. (Persze azoknak az árai is felmentek...)
Nyilván elég rossz érzés így utólag, de depressziós nem lettem ettől. Viszont már sokkal inkább tartogatom a pénzem egy vidéki házra (akár a szülői házunk felújítására), minthogy beleöntsem egy bp-i pénzkútba, hogy tudjak venni csillióért valami lyukat. Szerintem engedd el a dolgot, annyit nem ér, hogy ebbe betegedj bele. Ez a lufi is kipukkad egyszer, lesz még lehetőség nekünk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!