Miért drágul mostanában minden? Üzemanyag, fa, acélárakra gondolok.
Mert tavaly a covid miatt mindenki inkább tartalékolt, nem kezdett bele a felújításokba.
Most az elhalasztott költés mind egyszerre jelenik meg túlkeresletet és hiányt okozva, ami felhajtja az árakat.
A kedvencem az, hogy a legtöbb ilyen már vagy állami kézben van, vagy Orbán baráti körének a kezében. Majd jön az, hogy nekik semmi közük semmihez. De ugye ha van valami felújítás ott is sokszoros áron adják el saját maguknak az anyagot is.
Én most félek, hogy 2022ben mi lenne, ha nem a fidesz nyerne és bosszúból még fentebb menne minden, hiszen Mészáros kezében van az ország legtöbb cége.
Kereslet-kinalat
Szakemberhiany
Gyartouzem hiany
Alapanyag hiany
Nincs valodi ertek az arak mogott, hitelbol megy minden, ezert inflalodik minden
2021 van, itt már mindenki milliomos, pénz nem számít, ennyi! Pl. A napokban bementem a tüzépre alapcsavart venni, mellettem a srác megkérdezte, hogy mennyi lenne 60 db U gerenda, mert csarnokot épít, az ügyintéző megnézi, kettőmillió-négyszáz... ezer Ft. Ekkor a srác megkérdi: "Számla nélkül mennyi?" Erre az ügyintéző flegmán bemondja: "Ugyanannyi!" Erre a srác: "Jólvan, megveszem." és kezdi számolni a huszasokat...
Most őszintén, januárban 800-ért megkapta volna - de ha most 2.4-ért megveszi, akkor a kereskedő miért ne kérjen annyit?!
"Most őszintén, januárban 800-ért megkapta volna - de ha most 2.4-ért megveszi, akkor a kereskedő miért ne kérjen annyit?!"
Kérdés melyik Januárban. Mert az időben visszafelé menni nem igazán lehet, előrefelé haladva meg csak még drágább lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!