Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Segítség! "Megbízási szerződés...

Segítség! "Megbízási szerződés, KATA-s adózási formával" Előnyök, hátrányok, hitel, csed, babaváró?

Figyelt kérdés

Új munkahelyemre "Megbízási szerződés, KATA-s adózási formával" vennének fel. Még nem volt ilyen munkaviszonyom. Mi ennek a hátránya? Egyelőre nem tudom még, hogy több cégnek kell e számlát kiállítani, egyértelmű legalábbis 99%, hogy bujtatott munkaviszonyról van szó.

Ezen kívül minden tökéletes lenne, nagyon lelkes voltam és csak ezt az állást szerettem volna.

Lakáshitelt tudunk igényelni később? (Páromnak rendes munkaviszonya van, de nyilván 1 fizetés kevés a hitelösszegre)

Cseddel mi lenne a helyzet ebben az esetben?

Köszönöm a segítséget.

2021. okt. 20. 14:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag KATAs vállalkozó vagy, mint több százezer másik ember, köztük én is. Ez munkaviszonynak számít mindenféle szempontból, de túl sok TB stb nem kerül befizetésre utánad.

Más kérdés, hogy nálad a bökkenő a rejtett foglalkoztatás a cél, amiért a NAV vadászik és bírságol keményen. Baromi egyszerű már kiszúrni ezeket.

2021. okt. 20. 14:47
 2/5 anonim ***** válasza:
Az ilyenek miatt szívok én a szaros különadóval…
2021. okt. 20. 21:50
 3/5 anonim ***** válasza:
#2 amugy igen. Iden 2 milliot adozok pluszbe mert masoknak csalni tamad kedvuk.
2021. okt. 20. 22:35
 4/5 anonim ***** válasza:
3, én “csak” 1,8 M-t meg nyithatom a kft-t egy rakás pénzért (szja-s ev nálam nem opció, mert meg kell tartsam az ev-t is)
2021. okt. 21. 00:02
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem akarok akadékoskodni, hanem a te érdekedben írom, hogy ez a NAV előtt burkolt munkaviszonynak számíthat. Ha évi 1 milliónál többet számlázol egy cégnek, akkor bejelentési kötelezettséged van, ha évi 3 milliónál többet, akkor az afeletti rész már automatikusan 40% adóval terhelt.

A burkolt munkaviszony gyanúja alól úgy lehet kibújni, ha bizonyítható, hogy nem kizárólagosan személyesen végzed az adott munkát, a megbízód nem írja elő, hogy mikor és hogyan dolgozhatsz, a munka végzésének helye a saját tulajdonod (nem tulajdona a munkaadónak), a munkához szükséges eszközöket saját magad biztosítod, továbbá ha az éves bevételed 50%-a nem ugyanattól a cégtől származik.

Azt kell tisztázni, hogy a munkaadó ezekhez hogyan áll hozzá.

Az sem burkolt munkaviszony, ha egy cégnek számlázol, de te eladsz neki valamit, amit te készítettél, a saját telephelyeden, például könyvet, programot, stb.

2021. nov. 11. 13:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!