Ha Romániából érkezik csomagom (Brassó),közel 100ezer forint értékben utánvéttel,kell számítanom vámköltségre? Vagy mivel unión belül van így vámmentes?
Figyelt kérdés
Egyébként DPD futárral küldik.2021. okt. 19. 17:20
1/6 anonim válasza:
Vámot (és áfá-t) csak akkor kell fizetni, ha nem uniós országból jön a küldemény.
2/6 anonim válasza:
Nincs vam eun belul.
Ha pld kinabol rendelsz es eloszor egy europai raktarba kuldik, es onnan tovabb akkor se kell vamot fizess
3/6 anonim válasza:
Vámköltségre nem, de különbözeti adót lehet hogy kell fizetni. Én németországból szoktam rendelni és ott sokszor ki kell fizetni, nem tudom romániával mi a helyzet.
4/6 anonim válasza:
Különbözeti adó?! Az meg mi? Én is gyakran rendelek onnan, de soha nem kellett még ilyet fizetni
5/6 anonim válasza:
#4: Nekem németországi rendelésnél rendszeresen számítanak fel különbözeti adót, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag az áfa különbözetet (németországban 19 %, nálunk 27 % az áfa) is ki kell fizetni, tehát a nettó árra a magyarországi áfa rakódik rá és nem a német. Ne kérdezd hogy ez mi fán terem, én is csak elszenvedője vagyok.
6/6 A kérdező kommentje:
Időközben megérkezett és csak a romániai adót számolták fel rá,a magyart nem. Köszönöm a segítségeteket!
2021. okt. 23. 11:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!