Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Elmü fizetési probléma. Mit...

Elmü fizetési probléma. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Tavaj télen az elromlott olaj radiátor 500 ezer forintos villanyszámlát csinált. Az elmü rögtön be akarta hajtani, de értelem szerűen nincs ennyi felesleges pénzem. Egyetlen lehetőségem a részlet fizetés maradt aminél a legkissebb havi törlesztő ösdzeg 75k/hónap lehetett csak. O.o

Na már most hiába igyekeztem ez a havi 75 + a sima villanyszámla, rezsi stb egyszerűen 3 hónap után nem tudtam tovább fizetni. Sajnos minimálbérből élek a családom nem tud segíteni. Konkrétan már az éhenhalásnál jártam annyira megviseltek a számlák. Így végül halogatni kezdtem. Az elmü megszűnt, kb 2 hónapja elérhetettlenek... Most kaptam egy levelet, hogy a fenmaradó összeget vagy befizetem november 8.áig vagy jogi úton behajtatják.

Ilyenkor mit lehet tenni? Kétségbe vagyok esve. Esélytelen, hogy ki tudjam fizetni, hisz a 75k is túl sok volt...

2021. okt. 18. 23:06
 1/8 anonim ***** válasza:
30%
Újabb levél vagy személyesen bemesz, és mondod hogy havi 20 ezer forintot tudsz törleszteni, egy fillérrel se többet. Ha ragaszkodnak a 75 hoz vagy az egy összegben történő befizeteshez, akkor is fizess havi 20 ezret. Látható lesz a folyamatos fizetés, nem fognak piszkálni.
2021. okt. 18. 23:10
 2/8 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, nem szoktam ilyet javasolni, de nem tudsz hitelt felvenni? Mert ha villannyal fűtesz, és most kikötik neked, akkor bajban leszel. Meg ugye a visszakapcsolásért is külön fizetned kell majd.
2021. okt. 18. 23:28
 3/8 A kérdező kommentje:
Az elmü bezárt. Azért nem tudok bemenni, mert megszűntek. Se telefon se helyszín :( Átadták a szerződéseket (ezt fel nem foghatom, hogy legális) az MVM szolgáltatónak.
2021. okt. 18. 23:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Értelemszerűen az új szolgáltatohoz mész be, nyilván nem a megszunt elműbe.
2021. okt. 19. 00:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Most kaptál egy újabb levelet, oda kell bemenni. Nem is értem ezt az értetlenseget én sem.
2021. okt. 19. 00:01
 6/8 anonim ***** válasza:

"ezt fel nem foghatom, hogy legális"

A problémádon ugyan nem segít, de legális. Az elmű visszaadta az engedélyt, a hivatal megadta a jelentkezőnek. A folyamatban levő ügyek nyilván folytatódnak.

Az ügyfélszolgálati irodák meg a lap alján találhatóak:

[link]

2021. okt. 19. 08:29
 7/8 anonim ***** válasza:

Valahogy nem jön ki a matek….

500k számla az durván 10000 kWh, a villanyradiátor max 2,5 kW… vagyis nagyjából 4000 órát kellett folyamatosan maximális teljesítményen mennie, ez 166 nap vagyis 5,5 hónap …. Kizárt dolog, hogy ez nem tűnt volna fel…

2021. okt. 19. 13:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Pontosan. Vagy ha meghibásodott, akkor a hibahelyen kellett ennek a 2 kW-nak jelen lennie folyamatosan, az már olyan lett volna, mint a híradóban látható vulkán.
2021. okt. 19. 13:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!