3 m3 földet szeretnék valakivel egy konténerbe pakoltatni. Mennyi pénzt ajánljak és persze fizessek ki neki hogy mindenki számára korrekt legyen az üzlet?
Zsákos kiszerelésű virágföldről van szó? Mert ha nem, akkor "pakolni" igencsak problémás lesz. Földet lapátolni vagy talicskázni szoktak.
Ha a föld ott van a konténer mellett egy kupacban és csak be kell lapátolni akkor egy huszasért biztos elvállaják.
(Gondolom, az én IQ szintemet is vitatni fogod, de nem számít. Van akkora, ami lehetővé teszi, hogy indulat nélkül belássam: megközelítőleg sem vagy képes megbecsülni.)
Életszerűen, az 1-es válasz a helytálló (2021. okt. 14. 09:44)
Nem tudom, hogyan tervezed kiválasztani a munkára vállalkozót, de én több mint hét évtized alatt csak olyat tapasztaltam, hogy aki valamilyen munka vállalására készült, megmondta, mikortól, mennyi idő alatt, mennyiért tudja elvégezni, és ha szükséges hozzá, akkor részemről milyen feltételeket kell biztosítani.
Ha többen lesznek, akiket találsz és/vagy jelentkeznek, akkor a tudás birtokában kiválaszthatod azt a legolcsóbbat, aki vélhetően teljesíti is az ígéreteit. Ehhez nagy segítség, ha ismerőseid körében vannak tapasztalatok vele kapcsolatban.
Ha egy lesz, akkor három választásod lesz: 1.) kifizeted amennyit kér, és akkor és annyi idő alatt és úgy csinálja, ahogy vállalja, 2.) vagy te végzed el a munkát, 3.) vagy nem lesz elvégezve a munka. Hiába van olyan, aki feléért is vállalná, ha nem tudja, hogy szeretnél ilyen munkát végeztetni, és te sem tudod, hogy ő vállalna ilyen munkát.
Lehet, hogy van az országban több olyan, aki 35-ezer Ft-ért megcsinálná, ha te csak olyanra lelsz, aki 50-ezerért.
Itt megírt összeget elfogadva megállapíthatsz egy összeget, ha nem találsz olyat, aki annyiért elvégzi. Magyarázhatod a korrektséget, meg a jó szájízt. Mihez képest? Nem létező jelentkező képzelt díjához képest, vagy fórumon megtippelt összeghez képest?
(Például, itt, a faluban ketten vállalnak kaszálást. Mindketten tisztességes munkát végeznek; a szomszédasszony telkét az egyik 5-ezer, a másik 9-ezer Ft-ért vállalja. Igen ám, de az olcsóbb munkaviszony mellett végzi, ráadásul a kedvező ára miatt kapós is; jó sokára tudta volna vállalni. Közelgett a határidő, a parlagfű miatti bírságolás hivatalos kezdete; mit tehetett, a drágábbat hívta, aki másnap délelőtt meg is csinálta. Emlegethette, hogy bezzeg András 5-ezerért csinálja; csókolom, akkor tessék őt hívni. De ő nem ér rá. Akkor, ennyi.
Hiába létezik 26%-kal olcsóbb tepertőkrém, ha a környékünkön nem jutok nyomára. Annyiért veszem, amennyiért adják; vagy nem veszek, és nézegetem képen, amelyiket szeretném.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!