Ebben az országban miért csak úgy lehet normálisan megélni ha örököltél legalább egy ingatlant?
Hát ha 2021-ben 160 nettót keresel annak azért okai vannak.
Nincs piacképes tudásod, és betanított munkát végzel. Vagy van valamilyen tudásod, csak hülyének néz a munkáltatód.
Amúgy a legtöbb ember nem egyedül veszi az ingatlant, hanem a párjával. Ha ő is csak 170et keres akkor már 340 nettónál jártok. Na nem azt mondom, hogy ezzel ti lesztek a császárok, de azért annyira ez nem tragikus fizetés. Egy CSOK-ot csaptok mellé, úgy azért már bőven bevállalható.
Szerinted külföldön egy szingli betanított melós bérből házakat vesznek az emberek?
11: Igen, betanított munka. De attól még munka. Nekem is meg kellene ebből normálisan élnem.
Párom nincs.
Külföldön albérletben is meg tudtam élni, viszonylag normálisan.
Teljesen más kategória.
Itthon ez fel sem merülhet hogy albérlet ,mivel abból kb. minőségi éhezés lenne...
"Gyereket nem vagyok hajlandó csinálni amúgy, ilyen fizetéssel. Nem akarok kicseszni vele is."
Na ez viszont dícséretes! Ha tudnád, hányan bevállalják a gyereket a semmire, aztán szerencsétlen gyerek csak szív.
Egyébként itt az egyetlen járható út, hogy képzed magad, hogy később magasabb fizetésed legyen. Nem szégyen. Én 32 évesen ültem vissza az iskolapadba, hogy legyen diplomám és maximálisan megérte, mert most kétszer annyit keresek, mint előtte.
A pesti mekis 170 vagy 180 nettó, amúgy az itteni 160 nettónál ROSSZABB, mivel itt van hol laknom, ott meg nincs.
Gyakorlatilag nem tudnék megélni ott ennyiből, szobát bérelve se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!