Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hogy lehet ezt megoldani?...

Hogy lehet ezt megoldani? Segítséég!

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy édesanyámnak 500.000 ft kölcsönt kellene felvennie. (testvérem esküvőjére készülünk, ennyit kell beleadni) Igen ám, de a kölcsönt nem vehetjük fel, mert a papíron, amit kitöltött anya, azt írta, hogy nem tartozik sehová. De eközben meg a bank felé van némi tartozás. :S A takarékszövetkezetes nő kért egy számlakivonatot, ám rajta van, hogy tartozunk, és emiatt megtagadnák a kölcsönt, mivel hazudott anyám. Most mit tegyünk? Havi 70.000 ft-ot keres, ami most lecsökken kb. 30.000-re, mert a bank le fogja vonni a tartozás törlesztőrészleteit. Már hónapok óta nagyon rosszul élünk - maximum havonta egyszer van főtt étel az asztalon, a kenyér és a tej az, amit meg tudunk venni, semmi mást. Nekem az esküvő miatt még kellett volna vásárolni pár ruhadarabot, meg hát ugye az iskola...Mit tegyünk? Adjatok tanácsot, kérlek, mert anyám már az öngyilkosságot forgatja a fejében, és amúgy is már félárva vagyok.

16L

2010. szept. 2. 11:00
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

"Most mit tegyünk?"

Azt, hogy megmondjátok a hülye testvéreteknek (ha már egyszer nincs szeme, hogy ő maga lássa), hogy nincs egy vasatok se, és semmivel nem tudtok hozzájárulni az esküvőjéhez. Ha nem tetszik neki, akkor nem mentek el rá.

Igen, ez ilyen egyszerű.

2010. szept. 2. 11:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Akkora balhé lenne belőle, hogy kb. kidobna minket az utcára. Ő már jogosult a ház egy részére (felére) én meg csak 16 vagyok, anyámmal együtt simán kirúghat. Meg nekem sulikezdésre is kellett volna pár holmi, könyvek, ruhák, mert az összes göncömet eladtam múlthónapban, hogy legyen pénz kajára :S Semmim sem maradt...Teljesen ki vagyok borulva, senki nincs aki segítene, mert az összes rokonunktól kértünk már pénzt, hogy legalább enni tudjunk, és már 500 ft-ot sem adnak...Nem tudom, hogyan oldjuk ezt meg, teljesen kiborít...
2010. szept. 2. 11:09
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

És ha, tegyük fel, adna valamelyik bank nektek kölcsön, azt mi a lótúróból fizetnétek vissza, mikor kajára sincs pénzetek...?

Ezt nem lehet megoldani, ha az a következmény, amit írtál, akkor vállalni kell a következményeket. Inkább, mint hogy valami uzsoráshoz forduljatok, aki majd eltöri a kezeteket-lábatokat ha nem fizettek. Mert bank nem fog adni.

2010. szept. 2. 11:13
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

A testvéred nem rakhat ki titeket, mivel kiskorú vagy meg minden, ezen ne aggódj. Viszont megvan róla a véleményem. Ha tőletek kell 500000 Ft, az azt jelenti, hogy legalább másfélmilliós esküvőt csinál. Ez irreális. Meg különben sem nektek kellene fizetni az ő költségeit.

Szervezzétek át az esküvőt, ki lehet hozni sokkal olcsóbban, minimális dekoráció, olcsóbb ruha, nagy trakta meg három cigányzenekar helyett egy pár órás fogadás... ezt így sok vendéggel is max. 1-200000ből ki lehet hozni.

Mit tegyetek? Nem tudom, hol éltek, de próbáljatok meg egyrészt minden segélyt megpályázni (van valami árvasági, meg mittudomén még mi minden), másrészt ha jól tanulsz, nézz utána, van-e valami ösztöndíj (Budapesten például tudom, hogy van, csak utána kell járni, nem reklámozzák), ezen kívül keress te is valami részmunkaidős állást. Ha csak 10000 Ft-ot keresel egy hónapban, már az is nagy könnyebbség, és te már legálisan dolgozhatsz év közben is, csak éjszaka nem.

A nővéreddel próbálj meg beszélni, bár ezzel ő se tud mit tenni, nem kaptatok kölcsönt és kész. Emiatt nem rak ki, ha jól tálalod neki :) Fel a fejjel!

2010. szept. 2. 11:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen értelmetlen ilyen helyzetben, 500 ezret esküvőre költeni. Ha annyi empátiája nincs a testvérednek, hogy a körülményekre való tekintettel lemondjon a fényűző lagziról, akkor nem érdemli meg ti bármilyen áldozatot hozzatok érte. Ne hagyjad, hogy bármivel "zsaroljon".

Mindenképp próbáljatok meg beszélni vele nyugodt körülmények között, lehetőleg hármasban és mondjátok el, hogy erre nincs lehetőség. Ha ezt nem érti meg az csakis az ő baja.

2010. szept. 2. 11:32
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem dobhat ki a testvéred titeket.

Csak a fele ház az övé, gondolom a másik fele a tiéd. Édesanyátoknak pedig valószínűleg haszonélvezeti joga van az egész házra.

Mondjátok meg a testvérednek, hogy mi a helyzet: nem tudtok pénzt adni az esküvőjére, mert ennivalóra is alig jut.

Ha nagy lagzit akar ennek ellenére is, akkor teremtse elő magának. Vegyen fel rá kölcsönt, majd a nászajándékba, menyasszonytáncra kapott pénzből visszafizeti.

Ne haragudj, de egy önző dög a testvéred, ha ilyen helyzetben is pénzt követel anyukátoktól.

2010. szept. 2. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!