Volt ilyen időszak a 2000-res években?
Figyelt kérdés
Van egy olyan emlékem, hogy valamikor még a kétezres években volt egy olyan időszak, amikor a jelenlegi 100 forintos mellett volt egy másik százforintos is forgalomban, ami egy színű volt, és olyan címer volt rajta mint a 10 forintoson. Viszont nem volt hosszú ideig forgalomban, csak pár hónapig. Olyankor gyerek koromban azt hittem, hogy az egy új fajta százas, de utólag most ahogy rá kerestem, kiderült, hogy az volt a régebbi fajta, amit még a kétszínű százas előtt gyártottak.
Jól emlékszem erre, hogy valamiért egy ideig vissza vezették a forgalomba a 2000-res években is a régit az újjal együtt?
2021. okt. 10. 21:59
3/4 anonim válasza:
A kétszínű százast 1996-ban vezették be, addig csak a régi réz színű volt. Utána 2 évig párhuzamosan futott a két érme, majd a régit kivonták.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ és a megerősítést. Akkor valószínűleg az lehetett, hogy gyerekkoromban kaptunk valahonnan ilyen régebbi százast is és anyukám megmutatta, én meg azt hittem olyankor arra, hogy az az új 😄 Mivel a 90 es években még nem éltem, amikor párhuzamosan futott a kettő
2021. okt. 14. 00:37
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!