A politikusokat miért nem büntetik meg?
Benne van a pandora iratokban is hogy ezek nagy resze nem torvenytelen...
Sok sok mod van arra hogy a nagy cegek kevesebb adot kelljen fizessenek, az hogy a tobbseg nem tud ezekrol nem jelenti azt hogy maris torvenyt szegnek
"Ha én is csinálnék egy panama szigeteken bejelentett ceget akkor nekem se kell itthon adózni?"
Azért ez egy fokkal bonyolultabb ennél. :D
Az offshore betű szerint parton kívüli cég. A lényeg az, hogy ott nem folytat tevékenységet, ahol bejegyezték.
Ha te Budapesten bejegyzel egy céget, de csak Lengyelországban működsz, akkor az offshore. Mivel csak egy helyre kell adózni, ezért olyan országban érdemes regisztrálni, ahol kedvezőbb az adó, mint a tényleges működési területen.
Nem százszázadékban ugyanaz, de az Unión belül is van olyan vállalat, amelyik nálunk fizet iparűzési adót, mert jobban jön ki, mint otthon. Mondom, nem teljesen azonos a kettő, de van hasonlóság.
A gond a politikusokkal csak az lehet, hogy jó példával kellene elől járnia, többek között mint adózó polgár. Azért van rábízva az ország, hogy annak javát szolgálja. Ahhoz van (elvileg) tudása és felhatalmazása. Na most az milyen, hogy pont ő adózik máshol.
(Az összeférhetetlenséggel nem foglalkozom, mert annak szabályait nem tudom, hogy kinek lehet cége, kell-e szüneteltetnie, amíg társadalmi megbízást teljesít stb.)
A gond, hogy nincs konraszelekció és morális tartás.
A söpredék van hatalmon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!